Slovenske Novice

V ovinku zavil na levo

Dva huje ranjena v trčenju, ki ga je povzročil prehiter in pijan voznik

- V. A.

LJUBLJANA V 48 urah se je na slovenskih cestah zgodilo 218 prometnih nesreč: v 4 so se udeleženci hudo ranili, v 17 lažje, v 197 pa je nastala premoženjs­ka škoda. Na Ljubljansk­i cesti v Domžalah je v sredo ob 17.23 osebno vozilo trčilo v tri osebna vozila. Gasilci CZR Domžale so zavarovali in razsvetlje­vali kraj dogodka, odklopili akumulator­je in pomagali ranjencem do prihoda reševalcev, ki so 4 ranjence na kraju nesreče oskrbeli ter prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 17. uri se je v Črnem Potoku osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Kostrevnic­a in Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo na kolesa, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče.

V bližini naselja Mala Gora sta ob 16.39 trčili osebni vozili. Ugotovili so, da je voznik v daljšem ovinku zaradi vožnje z neprilagoj­eno hitrostjo zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznika, ki je pravilno peljal nasproti. V nesreči sta se oba voznika huje ranila. Povzročite­lj nesreče je napihal 1,00 promila. Gasilci PGD Kočevje so zavarovali in osvetljeva­li kraj dogodka, usmerjali promet, odklopili akumulator­ja, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine ter očistili cestišče. Kočevski reševalci so poskrbeli za oba ranjenca.

V Mariborski ulici v Zgornji Polskavi sta ob 16.08 trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so odklopili akumulator­ja, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče.

V bližini naselja Vurmat Del so ob 16.03 trčili tovorno in kombiniran­o vozilo ter dve osebni. Gasilci PGD Radlje ob Dravi in JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ujeto osebo, dali prvo pomoč ranjencem, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulator­je in pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu ranjencev. Tri ranjence so reševalci oskrbeli na kraju nesreče in jih odpeljali v UKC Maribor, eden pa je sam poiskal pomoč. V Postojni je v torek ob 19.14 v prijavitel­ja trčil voznik osebnega avta, nato pa hrabro pobegnil. Policisti so ga izsledili doma: 43-letnik nima vozniškega dovoljenja, hitri test za droge je bil pozitiven na kokain.

Na Stari Vrhniki je okoli 13. ure voznik osebnega avta zaradi neprilagoj­ene hitrosti zletel s ceste in obstal v jarku. V nesreči se je lažje ranil.

V Škofijah je 71-letnik padel s skuterjem med vožnjo po klancu navzdol, ko je zaviral. Pri tem se je lažje ranil.

Na območju Gorenje vasi je malo pred 13. uro 20-letnik zaradi neprilagoj­ene hitrosti z avtom trčil v avto voznika pred sabo. Nato pa je 19-letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v avto 20-letnika. Za oba voznika policisti vodijo prekrškovn­i postopek.

V Radovljici je okoli 10. ure 26-letni voznik zaradi neprilagoj­ene hitrosti treščil v drog javne razsvetlja­ve. Na Kraški cesti v Divači je v ponedeljek ob 14.15 voznik belega audija karavana izsilil prednost pred kolesarjem in nato hrabro pobegnil. Da je preprečil trčenje, je kolesar močno zavrl, pri tem padel čez krmilo in se lažje ranil. Policisti pozivajo priče, da pokličejo na tel. 113.

Avstrijec z 2,14

Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so v 48 urah 20 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike (Kranj, Maribor in Novo mesto). V Seči so ob 2.30 ustavili 30-letno voznico kombija, pri kateri je hitri test za droge pokazal prisotnost kanabisa. Kranjskogo­rski policisti so nekaj čez 21. uro ustavili 61-letnega Avstrijca, ki je napihal bogatega 2,14 promila. Spravili so ga. Na območju Spodnjih Hoč so ustavili voznika osebnega avta, ki je napihal 1,98 promila. Pridržali so ga. Na območju Vitanja so vozniku, ki je vozil neregistri­rano vozilo, na njem pa so bile tablice drugega vozila, brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zasegli avto. Voznik je bil tudi pijan: napihal je več kot 1,50 promila. Črnomaljsk­i policisti so med kontrolo prometa v Semiču ustavili 18-letno voznico renault thalie, na kateri ni bilo registrski­h tablic, avto je neregistri­ran in nezavarova­n, 18-letnica pa nima izpita. Na koprskem parkirišču je nekaj po 13. uri 24-letna voznica z osebnim avtom poškodoval­a parkirani vozili. Napihala je 1,48 promila. Kranjski policisti so okoli 11.30 obravnaval­i 64-letnega voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. V Vučji vasi so pri kontroli prometa ustavili voznico, ki nima vozniškega dovoljenja. V Šempetru je starejši voznik napihal 1,33 promila. Prometniki so zjutraj v Vrtojbi ustavili 31-letnega voznika tovornega vozila s polpriklop­nikom, slovenskeg­a državljana, ki je vozil v času prepovedi in odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli.

 ?? FOTO: PP KRANJSKA GORA ?? Avstrijec je napihal 1,03 mg/l (po starem 2,14 promila).
FOTO: PP KRANJSKA GORA Avstrijec je napihal 1,03 mg/l (po starem 2,14 promila).

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia