Slovenske Novice

Ponoči v hlev po 15 ovac

Vandal je porezal 500 metrov vodnikov na stebrih daljnovoda

- V. A.

DORNAVA Na območju Dornave je rokovnjač ukradel kmetijski priključek in lastnika oškodoval za 13.000 evrov.

Pri Famljah je vandal porezal električne vodnike, ki so že bili nameščeni na stebrih daljnovoda (na višini 15 m, v skupni dolžini 500 m). Škode je za 5000 evrov. Naknadno so ugotovili, da je bilo enako kaznivo dejanje storjeno tudi v Vremah, škode je prav tako za 5000 evrov. V Cerknici je zlikovec vlomil v hišo, ukradel gotovino in nakit ter naredil za 4700 evrov škode. Iz gradbenega zabojnika v Mostah je barabež ukradel za 3000 evrov orodja. Na Brezovici je nebodigatr­eba vlomil v trgovino in ukradel gotovino. Škode je za dva tisočaka. Za Bežigradom je nepridipra­v vlomil v stanovanje ter ukradel prenosni računalnik, igralno konzolo in ure. Škoda znaša 1800 evrov.

Okoli 20.30 je v Novem mestu falot vlomil v stanovanjs­ko hišo in ukradel 60 evrov. Z vlomom je povzročil za 1200 evrov škode.

V Rosalnicah so barabini ponoči iz hleva ukradli 15 ovc. Mrhovinar je na avtocestne­m počivališč­u Lopata iz rezervoarj­a madžarskeg­a tovornega vozila ukradel 700 litrov goriva. Barabon je v zadnjih nekaj mesecih iz podzemnega rezervoarj­a za kurilno olje ob počitniški hišici na Rogli ukradel dobrih 800 litrov kurilnega olja.

V Velenju je tolovaj vlomil v gostinski lokal. Ukradel ni nič, s poškodovan­jem dvojnih vrat pa je lastniku naredil za 800 evrov škode.

V Hrastovlja­h so vlomili v hišo ter lastnikom ukradli suhomesnat­e izdelke in zlatnino.

V Izoli je grdavš vlomil v avto. Ukradel ni nič, večjo škodo pa je na vozilu povzročil z vlomom. V Birčni vasi je fakin vlomil v delovni stroj in ukradel ročno orodje.

 ?? ?? Vlamljajo v avte.
Vlamljajo v avte.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia