Slovenske Novice

Padel v globino in umrl

- I. R.

Dokončno potrdili identiteto trupla, ki so ga decembra našli na Bovškem

BOVEC • Policija je preklicala iskanje pogrešaneg­a 55-letnega državljana Nemčije, ki so ga iskali od 26. avgusta lani. Kot so sporočili, so na Nacionalne­m forenzične­m laboratori­ju (NFL) potrdili, da je truplo, najdeno 26. decembra lani med Zavrzelnim in Ravnim Lazom na Bovškem, pogrešani 55-letnik. Spomnimo, da so policijo obvestili, da pogrešajo Thomasa Antoniusa Cressa, ki je bil od 25. avgusta lani nastanjen v enem od namestitve­nih objektov v Bovcu in so ga zadnjič videli 26. avgusta lani. Kasneje se je za njim izgubila vsaka sled. Kljub številnim aktivnosti­m in iskalnim akcijam v naslednjih mesecih pogrešaneg­a niso našli.

Nove podrobnost­i o dogodku so bile znane šele 26. decembra lani, ko je občan na težko prehodnem terenu med Zavrzelnim in Ravnim Lazom na Bovškem na približno 900 metrih nadmorske višine naletel na neidentifi­cirano in neprepozna­vno truplo.

»Policisti so na kraju najdbe trupla našli tudi osebne stvari, na podlagi katerih so lahko sklepali, da gre najverjetn­eje za pogrešano osebo. Uradno so identiteto moškega na podlagi prejetih rezultatov forenzične preiskave, ki jo je opravil Nacionalni forenzični laboratori­j v Ljubljani,

potrdili ta teden,« pojasnjuje Dean Božnik, predstavni­k novogorišk­e policijske uprave za odnose z javnostmi.

Po številnih aktivnosti­h in najdbi pogrešaneg­a 55-letnega Nemca so ugotovili, da se je 29. avgusta lani povzpel na gorski vrh Čukla (gre za 1766 metrov visok kopast vrh nad Bovcem, ki se dviga iznad južnega pobočja Rombona v Zahodnih Julijskih Alpah), kjer se je nato gibal po tamkajšnji­h brezpotjih. »Omenjeno gorsko območje je prepredeno z nekdanjimi frontnimi položaji in ostalinami iz časa 1. svetovne vojne. Veliko vojaških poti iz tega obdobja se zaključi na kraju prvih bojnih črt v zahtevnih gorskih brezpotjih, kjer so tudi številne kraške jame, ponekod globoke tudi več sto metrov,« pojasnjuje

Božnik. S preiskavo so ugotovili, da je 55-letnik pri sestopu po brezpotju zašel v prepadno območje ter padel v globino in zaradi posledic poškodb padca v globino umrl.

V okviru policijske preiskave primera niso ugotovili znakov kaznivega dejanja oziroma sumljivih okoliščin, zato so policisti Policijske postaje Bovec o vseh ugotovitva­h s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Truplo, ki ga je med Zavrzelnim in Ravnim Lazom na Bovškem našel občan, je pogrešani 55-letni nemški državljan.

 ?? FOTO: PU NOVA GORICA ?? Iskalna akcija za pogrešanim Nemcem na območju Rombona
FOTO: PU NOVA GORICA Iskalna akcija za pogrešanim Nemcem na območju Rombona
 ?? FOTO: POLICIJA ?? Izginil je 26. avgusta lani.
FOTO: POLICIJA Izginil je 26. avgusta lani.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia