Slovenske Novice

Skrili so se v zaboj

V romunskem kombiju tihotapila prebežnike Taksist je prevažal Egipčane, ki so v postopku za pridobitev azila

- • I. R.

OBREŽJE, ŠEMPETER PRI GORICI Policisti so na Obrežju ustavili sumljiv kombi z romunskimi registrski­mi oznakami. Kot so ugotovili, sta 47-letni voznik in 60-letni sopotnik v prirejenem skritem prostoru vozila prevažala tri državljane Maroka in državljana Egipta.

Kot so pojasnili na PU

Novo mesto, je bil prostor prirejen tako, da je bilo za zadnjimi sedeži ležišče z blazino, pod katero je bil zaboj. V njem so bili štirje tujci. Policisti so tihotapcem­a odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli kombi. S kazensko ovadbo ju bodo privedli k preiskoval­nemu sodniku. Postopki s tujci, ki ne izpolnjuje­jo pogojev za vstop v državo, še potekajo.

V četrtek popoldne pa so novogorišk­i prometni policisti na območju Šempetra pri Gorici opazili sumljiv avtomobil, iz katerega so izstopile štiri osebe, voznik avtomobila pa je nato odpeljal proti hitri cesti. Zapeljali so za njim zaradi suma, da prevaža nezakonite migrante, in ga kmalu ustavili. Ugotovili so, da je 46-letni voznik taksija iz notranjost­i Slovenije do Šempetra pri Gorici blizu slovensko-italijansk­e državne meje prevažal štiri državljane Egipta (stare od 20 do 27 let), ki so pred kratkim nezakonito vstopili v Slovenijo in so v postopkih za pridobitev azila. Kmalu so jih izsledili, policijski postopki z njimi še niso končani. Kriminalis­ti so 46-letnemu vozniku odvzeli prostost in ga pridržali v policijski­h prostorih ter ga bodo s kazensko ovadbo privedli pred preiskoval­nega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Policisti so tihotapcem­a odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli kombi.

 ?? FOTO: PU NOVO MESTO ?? V kombiju je bil prirejen prostor.
FOTO: PU NOVO MESTO V kombiju je bil prirejen prostor.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia