Slovenske Novice

Taylor Swift je razburila oboževalce

Pred začetkom avstralske­ga dela turneje so objavili seznam prepovedi Obiskovalc­i bodo lahko prinesli le omejeno število zapestnic prijateljs­tva

-

TAYLOR SWIFT se je na letošnji podelitvi nagrad grammy zapisala v zgodovino kot edini izvajalec s toliko kipci zlatih gramofončk­ov, rekorde pa 34-letna umetnica podira tudi s svojo svetovno turnejo, ki se ta teden seli v Avstralijo. Čeprav se lahko svetlolask­a pohvali s trumami zvestih oboževalce­v, pa je tiste, ki so že kupili vstopnice za katerega od njenih nastopov v Sydneyju ali Melbournu, razjezila z dolgim seznamom prepovedi.

Večina je sicer namenjena varnosti obiskovalc­ev in povsem običajna na tako velikih dogodkih, denimo prepoved nošenja orožja in drugih nevarnih predmetov, med katere spadajo tudi steklenice in stekleni kozarci, pa dežniki in zložljivi stoli.

Swiftova želi, da bi jo lahko na odru občudovali prav vsi: tisti pod odrom in oni v ozadju. Zato na prizorišča ni dovoljeno vnašati velikih plakatov ali tabel z napisi, ki bi ljudem zastirali pogled, enako velja za velike klobuke in druge moteče kose oblačil in modnih dodatkov. Iz neznanega razloga so prepovedan­e tudi bleščice oziroma z njimi ozaljšana oblačila. Varnostnik­i ne bodo dovolili konfetov, laserjev, baterijski­h svetilk, hup, piščalk in zvočnikov. Obiskovalc­i lahko s seboj prinesejo pametni telefon, ne fotoaparat­ov, kamer, tablic, prenosnih računalnik­ov in bralnikov. Če bi kdo snemal koncert z brezpilotn­im letalnikom, mu grozi visoka globa.

Če so obiskovalc­i omenjena pravila še nekako pripravlje­ni sprejeti in upoštevati, pa je obilo ogorčenja povzročila omejitev vnosa zapestnic prijateljs­tva. Pravzaprav število, koliko jih lahko posameznik prinese na koncert, ni določeno, a so organizato­rji sporočili, da naj zapestnic ne bo več, »kot jih lahko spravite nase ali v torbico velikosti formata A4«.

Zapestnice prijateljs­tva so zaščitni znak swiftiejev, kot si pravijo oboževalci Taylor Swift. Mnogi jih izdelujejo tudi po več mesecev, da bi si jih lahko na koncertu nato izmenjali z drugimi oboževalci. »Kako naj na roke stlačim 400 zapestnic, ki sem jih izdelovala zadnje tedne? To ni pošteno! Mnogi smo se zelo potrudili, da bi izdelali čim lepše zapestnice, v to smo vložili vsako sekundo prostega časa, in zdaj izvem,

» V TO SMO VLOŽILI VSAKO SEKUNDO PROSTEGA ČASA IN ZDAJ IZVEM, DA JE BILO ZAMAN, DA JE TO PROČ VRŽEN ČAS.

da je bilo zaman, da je to proč vržen čas,« je denimo na družbenem omrežju besnela neka Avstralka. Z njo se strinja tudi veliko staršev. »Moje tri hčerke so se strašno veselile izmenjave zapestnic, saj je to njihov prvi koncert. Veliko truda in časa so vložile, jaz pa denarja za material, in v zadnjem trenutku si izmislijo to neumno pravilo. Mladi so povsem skrušeni,« se je na enem od forumov pridušal oče zvestih oboževalk Taylor Swift. Čeprav so lahko zapestnice prijateljs­tva spletene iz volne, preje ali drugih primernih materialov, kar zahteva precej spretnosti, a manjši denarni vložek, pa jih swiftieji večinoma izdelujejo iz perlic ter kroglic ali manjših kock, na katere so natisnjene črke. Te nato nizajo na vrvico tako, da sestavijo naslov posamezne pesmi ali albuma, nato pa dodajo še druge okraske, ki so všeč njim ali za katere menijo, da bodo razveselil­i druge oboževalce. B. K. P.

 ?? FOTO: KIM KYUNG-HOON/REUTERS ?? Prepovedan­i so tudi preveliki klobuki.
FOTO: KIM KYUNG-HOON/REUTERS Prepovedan­i so tudi preveliki klobuki.
 ?? FOTO: KIM KYUNG-HOON/REUTERS ?? Nam najbližje bo v začetku avgusta na Dunaju.
FOTO: KIM KYUNG-HOON/REUTERS Nam najbližje bo v začetku avgusta na Dunaju.
 ?? FOTO: TOMAS CUESTA/REUTERS ?? Med swiftieji je izjemno priljublje­no izmenjevan­je zapestnic.
FOTO: TOMAS CUESTA/REUTERS Med swiftieji je izjemno priljublje­no izmenjevan­je zapestnic.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia