Slovenske Novice

Obstal 10 m pod cesto

Silovit trk v Mednem: oba voznika hudo ranjena, povzročite­ljevo življenje ogroženo

- V. A.

LJUBLJANA • V Sloveniji se je v 48 urah zgodilo 205 prometnih nesreč: v 5 so se udeleženci hudo ranili, v 18 lažje, v 182 nesrečah pa je nastala materialna škoda. Blizu naselja Razborca je v soboto ob 19.45 osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drevo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine in počistili vozišče. Na Koroški cesti na Muti sta ob 19.13 trčili osebni vozili. Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator­ja ter pomagali policiji in reševalcem. Ranila sta se dva: enega so reševalci oskrbeli in odpeljali v slovenjgra­ško bolnišnico, drugi pa je sam poiskal zdravniško pomoč.

Na cesti Kranjski Rak– Velika planina je ob 18.51 avtodom zdrsnil s cestišča. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka ter s tehničnim posegom vozilo izvlekli na utrjeno površino. S pristojnim vzdrževalc­em cest so avtodom pospremili do utrjenega cestišča. Na kraju dogodka je bila prisotna tudi policija.

V naselju Legen je ob 17.58 osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo okoli 10 metrov pod cesto. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, nevtralizi­rali razlite motorne tekočine in s tehničnim posegom iz vozila rešili dva ranjenca ter ju prenesli na kraj, kjer so ju prevzeli reševalci. Oba so oskrbeli in prepeljali v slovenjgra­ško bolnišnico. V Ljutomeru so pridržali voznika, ki je z nevarno vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu, poleg tega je bil pod vplivom alkohola. Podali so kazensko ovadbo. Na avtocestne­m odseku Nove Jarše, razcep Zadobrova, je ob 10.28 voznik z osebnim vozilom trčil v zadnji del priklopnik­a tovornega vozila, stoječega v koloni, ki je bila posledica prometne nesreče. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulator in nevtralizi­rali razlite motorne tekočine.

Na istem avtocestne­m odseku Nove Jarše, razcep Zadobrova, se je 25 minut prej osebno vozilo zaletelo v obcestni beton in obstalo na cestišču. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine in pomagali ranjencu do prihoda reševalcev. V Mednem sta ob 5.53 trčili osebni vozili. Voznik, ki je vozil proti Medvodam, je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v pravilno vozečega. Oba voznika so hudo ranjena odpeljali v UKC Ljubljana (življenje povzročite­lja je ogroženo). Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeneg­a ranjenca, odklopili akumulator­ja in nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine. V naselju Jakob pri Šentjurju je ob 3.17 osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in očistili po vozišču razlite motorne tekočine. Celjski reševalci so oskrbeli ranjenca in ga prepeljali v celjsko bolnišnico.

Zasegli 18 vozil Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so v 48 urah 18 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 6 voznikov (od tega 4 na mariborske­m območju). Ajdovski policisti so v nočnem času na območju Črnič ustavili voznico, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kranjski policisti so nekaj pred 1. uro obravnaval­i 35-letnika, ki je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Pri Pivki so ob 23.30 ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja, napihal pa je 1,33 promila. Ob 22.30 so v Prestranku ustavili 34-letnega voznika, ki je odklonil hitri test na droge, prav tako je odklonil strokovni pregled. Tržiški policisti so imeli okoli 21.30 v postopku 58-letnega voznika, ki je napihal 1,29 promila. Odredili so mu pridržanje. V večernih urah so na območju Idrije ustavili voznico osebnega avta, ki nima vozniške. Gorenjski prometniki so na gorenjski avtocesti ustavili 26-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V Idriji so 26-letnemu vozniku osebnega avta izmerili hitrost 74 km/h, ob tem pa je bil tudi pozitiven pri hitrem testu za mamila (kokain). Na gorenjski avtocesti v smeri Karavank so ustavili 39-letnega voznika, ki je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja, saj za podaljšanj­e le-tega pri upravnem organu ni predložil zdravniške­ga spričevala. Dopoldan so v Kopru ustavili 41-letnega mopedista, ki nima vozniškega dovoljenja, bil pa je pozitiven na opiate. Kranjski policisti so nekaj po 9. uri obravnaval­i 64-letnega voznika, ki je vozil avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja, napihal pa je 0,21 promila.

 ?? ?? Simbolična fotografij­a
Simbolična fotografij­a

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia