Slovenske Novice

Zadeti so razgrajali po Kopru

Za policisti PU Koper je zaradi vročekrvne­žev naporen konec tedna Spisali so več ovadb zaradi groženj, nasilja in drugih dejanj

- JU. P.

• Minuli konec tedna so policisti PU Koper večkrat posredoval­i zaradi vroče krvi oziroma nasilja. Začelo se je v petek, ko sta se v Hrastovlja­h sprla in vpila moška. Policisti so obema izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

V soboto ob 11.10 pa so jih poklicali s Pristanišk­e v Kopru, kjer je na javnem kraju skupina ljudi uživala prepovedan­e droge, ob tem pa so kričali in bili nasilni. »Policisti so identifici­rali tri moške, vidno pod vplivom alkohola in psihoaktiv­nih snovi. Eden od njih je poskušal zapustiti kraj dogodka med postopkom, zato so zanj uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Vsem trem so izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru. Zasegli so jim tudi več tablet,« sporočajo policisti. Zvečer so koprski policisti obravnaval­i še nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli ukrep prepoved približeva­nja, sledi tudi kazenska ovadba.

V nedeljo so izolski policisti obravnaval­i moškega, ki je grozil ženi, pred tem je bil večkrat nasilen do nje in do otroka. Znesel se je tudi nad živalmi. Sledi kazenska ovadba za nasilje v družini in mučenje živali. Izrekli so mu tudi prepoved približeva­nja. Popoldne je Koprčan prijavil, da mu 37-letnik grozi in mu je vzel telefon. Vpletel se je še 48-letnik, ki je prijavitel­ju prav tako grozil. Policisti so 48-letnika ovadili zaradi groženj, za 37-letnika uvedli hitri postopek zaradi kršitev javnega reda in miru. Popoldne pa so posredoval­i tudi zaradi groženj v Komnu. Tudi 65-letnika, ki je grozil prijavitel­ju, bodo ovadili.

 ?? FOTO: ONDROOO/ GETTY IMAGES ?? V Izoli se je moški znesel nad žensko, otrokom in celo živalmi.
FOTO: ONDROOO/ GETTY IMAGES V Izoli se je moški znesel nad žensko, otrokom in celo živalmi.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia