Slovenske Novice

Nazdravite s koktajli

Naj bo letošnji dan zaljubljen­cev nekaj posebnega Valentinov poljubček (za dame) Valentinov objem (za gospode) Valentinov­i mehurčki (brezalkoho­lni)

- U. S.

o rečemo valentinov­o, zagotovo najprej pomislite na čokolado. In srce, seveda. Ker gre ljubezen tudi skozi želodec, presenetit­e svojo

Kboljšo polovico s čudovito in slastno sladico, ki lepo pove, kako imamo nekoga radi. Da bo letošnji dan zaljubljen­cev, ko si bližnji še posebej izkazujemo naklonjeno­st, še bolj poseben, objavljamo recepte za koktajle, ki jih je tudi tokrat posebej za bralke in bralce našega in vašega časnika zmešal Tomaž Fartek, svetovni podprvak leta 2018 in večkratni državni prvak v mešanju koktajlov, ki je slavil tudi na lanskem majskem državnem prvenstvu in mednarodne­m tekmovanju barmanov 44. Pokal Bleda – Memorial Avgusta Trampuša, z bratom Jožefom. Z nami sta delila tudi recepte, da si bomo lahko doma popestrili ta veseli večer. Eden je brez alkohola, drugi zanjo, tretji zanj, priprava pa tako preprosta, da ga lahko svoji najdražji zmešajo tudi tisti predstavni­ki močnejšega spola, ki se sicer med lonci in kozarci ne znajdejo najbolje. Pomembno je, da koktajl naredimo in da presenečen­je uspe! Imenitno se ujame s sladicami, ki bodo vzdramile brbončice in srce. In večer bo okusen in zapeljiv. Oh, ta ljubezen ... 4,0 cl ruma, 0,5 cl limetinega soka, žlička sladkorja, sveže jagode, jagodni pire vlijemo v električni mešalnik, blender, in dobro zmešamo. Vlijemo v kozarec za koktajle in okrasimo s svežo jagodo in metinimi lističi. 3,0 cl vodke, 2,0 cl triple seca, 1 cl sirupa blue caracao, 0,5 cl limonovega soka in beljak dobro premešamo v ročnem mešalniku. Prelijemo v kozarec za koktajl in okrasimo z meto, lupinico pomaranče in limete. 2,0 cl sirupa breskve, 2,0 cl sirupa manga, 10,0 cl soka brusnice, 0,5 cl limonovega soka zmešamo v ročnem mešalniku. Vlijemo v kozarec za koktajl, dolijemo gazirano vodo (skoraj do vrha) in okrasimo s pomarančno lupinico, šlajerjem, limonsko travo in rožmarinom.

 ?? ??
 ?? FOTO: DEJAN JAVORNIK ?? Brata Tomaž (desno) in Jožef Fartek sta zmešala nekaj koktajlov za bralke in bralce Slovenskih novic.
FOTO: DEJAN JAVORNIK Brata Tomaž (desno) in Jožef Fartek sta zmešala nekaj koktajlov za bralke in bralce Slovenskih novic.
 ?? FOTO: JOŽEF FARTEK ??
FOTO: JOŽEF FARTEK
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia