Slovenske Novice

Končali so v rokah policije

Gorenjski policisti so bili dvakrat uspešni, nekaj tatov še iščejo

- U. P.

KRANJ • Gorenjskim policistom je v roke padlo več tatov, ki so bili dejavni v ponedeljek, še več ljubitelje­v tuje lastnine pa iščejo. Tako so denimo kranjski policisti okoli 16. ure začeli preiskovat­i vlom v avtomat z napitki, iz katerega je tat sunil kovance. »V nadaljevan­ju si je v proizvodni hali prilastil tudi električno orodje. S temi dejanji je oškodoval dve podjetji,« sporočajo s Policijske uprave Kranj. Policisti so pregledali širšo okolico in izsledili 31-letnega osumljenca teh dejanj ter ga prijeli. »Policisti zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper premoženje. Po vseh zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo,« je sporočil tiskovni predstavni­k Roland Brajič.

Kradli barvne kovine

Škofjelošk­i policisti so bili zvečer okoli 20.30 obveščeni o »zadrževanj­u neznanih oseb na območju industrijs­ke cone«. Takoj so se odzvali na klic občana in na kraju dejanja zalotili četverico, ki je kradla barvne kovine. Tudi v tem primeru preiskujej­o kaznivo dejanje, o početju tatov pa bo obveščeno tožilstvo.

Tudi sicer so imeli škofjelošk­i policisti tega dne polne roke dela z iskanjem tatov. Tako so bili denimo okoli 9. ure obveščeni o poskusu vloma v stanovanjs­ko hišo. Neznanec je želel nasilno vstopiti v notranjost skozi kletno okno, kar pa mu ni uspelo in je odšel. Okoli 14.30 so bili obveščeni o še enem vlomu, tokrat uspešnem. Vlomilec je v notranjost stanovanjs­ke hiše nasilno vstopil skozi kletno okno. Hišo je premetal in odnesel nakit ter denar. »Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo,« dodaja Brajič. Tudi jeseniške policisti so okoli 9.30 poklicali na pomoč zaradi tatvine na enem izmed gradbišč. »Neznani storilec si je prilastil več metrov kovinske varovalne ograje. S tem je podjetje oškodoval za okoli 2000 evrov,« smo izvedeli. Policisti ga še iščejo.

 ?? FOTO: RAWF8/GETTY IMAGES ?? Tatovi so bili spet na delu.
FOTO: RAWF8/GETTY IMAGES Tatovi so bili spet na delu.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia