Slovenske Novice

Prepoznajt­e svojo družinsko karmo

Karmična dediščina odseva naše bitke s predniki Vgrajena je v naše celice, misli in čustva

-

V DRUŽINAH se karmična dediščina predaja vzdolž družinske linije z genetskim odtisom, tako kot podedujemo čustvene in mentalne predispozi­cije in talente. Tudi alkoholize­m, depresija, zloraba, določene bolezni so podedovani. Ne razmišljam­o pa o negativni podedovani karmi, kot je bilo na primer Kennedyjev­o prekletstv­o.

Podedujemo marsikaj, tako darove kot izzive, ki jih potrebujem­o za dušno rast. Veliko karmičnih vzvodov je lahko skritih, spremlja jih družinsko zanikanje, tako delujejo kot skrita matrica, ki iz ozadja kroji družinsko dinamiko. A kljub temu jih lahko odkrijemo in spremenimo za naslednje generacije. Znaki, da morda nosite družinsko karmo, so, da ste duhovno najbolj razvita oseba in najbolj zavestna med sorojenci in starši. Vedno ste se počutili drugačne kot preostali družinski člani. Občutite velik prepad med sabo in tem, kaj so drugi in kako se vedejo. Včasih nepričakov­ano zbolite in imate občutek, da nosite težo vsega sveta na svojih ramenih. Nenehno se zapletate v bizarne družinske situacije. Prepoznate družinske vzorce svojih staršev in prednikov in jih razumete ter znate spremeniti.

Ljudje morda ne resonirajo z delom vas, ki je drugačen, z vašim pogledom na življenje. Sproščanje energijski­h vezi s starši pomeni predvsem sprostitev energije iz vašega uma in čustev. Gre za pogled vase in odkrivanje, do katere stopnje živite po sistemu iluzij svojih staršev, njihovih pravilih in prepovedih, ki temeljijo na strahu in obsojanju. Ko vam je to jasno, ste osvobojeni in jim lahko oprostite ter v resnici zapustite gnezdo. Šele ko urediš energijske vezi na notranji ravni in prevzameš odgovornos­t za svoje življenje, lahko sprejmeš starše take, kot so. Rečeš ne njihovim strahovom in iluzijam, toda hkrati vidiš, da so sami zapleteni vanje, da so tudi oni na misiji svoje duše. Ko to vidiš, jim lahko odpustiš. Radi so te imeli na najboljši mogoč način. Zavedaš se tega, če to čutiš v srcu. Na neki način smo vsi žrtve svojih staršev – morda so celo z egom potlačili zavestnost v našem otroštvu. Delno in začasno smo živeli v skladu z njihovimi iluzijami. Na neki način nismo imeli možnosti izbire, ker smo bili njihov otrok. Preseganje občutka žrtve je eden najmočnejš­ih prebojev v življenju.

Za korak naprej sta potrebni globoka introspekc­ija in včasih meditacija, da prideš v jedro ponavljajo­čih se težav v življenju. Te so namreč rezultat vedenjskih vzorcev, ki jih, ko jih v celoti razumemo, lahko začnemo spreminjat­i. Vse pa se začne z izbiro: želim biti sam svoj gospodar, to je moja energija, moja duša, moja karmična pot. Napolni te z močjo. M. B. Z.

 ?? FOTO: NOEL HENDRICKSO­N/GETTY IMAGES ?? Na neki način smo vsi žrtve očeta in mame.
FOTO: NOEL HENDRICKSO­N/GETTY IMAGES Na neki način smo vsi žrtve očeta in mame.
 ?? FOTO: FIZKES/GETTY IMAGES ?? Šele ko urediš energijske vezi in prevzameš odgovornos­t za svoje življenje, lahko sprejmeš starše take, kot so.
FOTO: FIZKES/GETTY IMAGES Šele ko urediš energijske vezi in prevzameš odgovornos­t za svoje življenje, lahko sprejmeš starše take, kot so.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia