Slovenske Novice

Brez finala zadnjih sezon

Košarkarji danes in jutri za pokal Spar Cedevita Olimpija vnovič brani lovoriko

- EDUARDO BROZOVIČ

LJUBLJANA • Ko smo v minulih mesecih spremljali agonijo košarkarje­v Cedevite Olimpije v evropskem pokalu, so se mnogi z grenkim priokusom zavedali, da so po finančnem potencialu in kakovosti igralnega kadra še vedno krepko pred drugimi slovenskim­i moštvi. Krka vodi v uvodnem delu državnega prvenstva brez Olimpije, a se bo v ligi ABA do zadnjega kola borila za obstanek, v 2. regionalni ligi je Kansai Helios na 8. mestu. Vsi trije bodo skupaj z Rogaško danes skušali potrditi razmerja moči v polfinalu pokala Spar v Ljubljani.

Še pred začetkom zaključneg­a turnirja na Kodeljevem je jasno, da se bo prekinil niz stožiške in domžalske zasedbe, ki sta se v prejšnjih dveh sezonah pomerili v vseh pokalnih, ligaških in superpokal­nih finalih.

Razpored je namreč določil, da se bosta tokrat srečali že v polfinalu. Kansai Helios se je namučil na poti do elitne četverice, saj je bil v dveh četrtfinal­nih soočenjih z GGD Šenčurjem uspešnejši za pičli dve točki. Težko delo je imela tudi Rogaška, pod vodstvom trenerja Dragiše Drobnjaka deveta v DP, saj je prekosila Ilirijo za štiri točke. Krka je bila boljša od Term Olimia s +13, Cedevita Olimpija od Triglava s +64. Ambicije Kansai Heliosa je razkril kapetan Blaž Mahkovic: »Ne gre izgubljati besed, kdo je favorit. Toda tudi mi imamo svoje cilje, predvsem želimo pokazati, da znamo igrati košarko. Nikakor se ne bomo vdali vnaprej.« Jaka Blažič je imenu branilke naslova dodal: »Povsod po Evropi se vsako leto vrstijo pokalna presenečen­ja. Zato bomo morali maksimalno resno odigrati vsako minuto, da bi še enkrat osvojili lovoriko.«

Spored na Kodeljevem – polfinale, danes: Krka – Rogaška (17.30), Cedevita Olimpija – Kansai Helios (20.30); petek: finale (20.30).

 ?? FOTO: KZS ?? Jaka Blažič (levo) in Blaž Mahkovic s pokalom za zmagovalca.
FOTO: KZS Jaka Blažič (levo) in Blaž Mahkovic s pokalom za zmagovalca.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia