Slovenske Novice

Hočejo leteti brez otrok

Moški je med potovanjem z Nove Zelandije v Nemčijo 29 ur poslušal kričanje nekega dečka Tretjina Britancev bi za vozovnico plačala več, če bi to pomenilo, da na letu ne bo malčkov

- B. K. P.

POTOVANJE z javnim prevozom običajno ni nekaj, v čemer bi uživali, a je prijazno do okolja in denarnice, zato pač potrpimo. Še posebno neprijetna pa so lahko potovanja z letali. V njih je v izredno utesnjeni kabini, v kateri ni dovolj prostora, da bi iztegnili noge ali se udobno namestili, nagnetenih po sto in več ljudi, vsak pa s seboj na krov prinese svoje navade, vonjave in zvoke, ki sopotnikom niso nujno pogodu. Če polet traja le uro ali dve, večjih težav ni, te nastanejo med daljšimi potovanji, ko vse od naštetega spremlja izčrpanost, neprespano­st in še kaj.

Mladi glasbenik, ki je letel z Nove Zelandije v Nemčijo, je skorajda povsem izgubil živce, ko deček ves čas poleta, trajal je 29 ur, z dvema postankoma, ni nehal kričati. Sprva je moški poskušal ostati pozitiven in je celo pohvalil »odlične glasilke mladega fanta«, nekaj ur pozneje pa je tudi njega dobra volja minila. Član skupine Balu Brigada je svoje reakcije in reakcije sopotnikov posnel in objavil na družabnem omrežju ter s tem sprožil val ogorčenja in celo pozive k podpisu peticije, s katero bi na letalih razmejili dele, namenjene otrokom, in dele, kjer bi lahko sedeli le odrasli, ki ne potujejo z naraščajem. Seveda so se našli tudi tisti, večinoma je šlo za starše, ki so zahtevo označili za smešno in nepošteno, saj da tudi oni niso ravno navdušeni nad kričanjem svojih otrok, pa mu ne morejo ubežati. V Veliki Britaniji so sicer že pred leti izvedli javnomnenj­sko raziskavo, ki je razkrila, da bi bila tretjina vprašanih pripravlje­na za vozovnico plačati več, da le z njimi na letalu ne bi bilo otrok.

Našli so se tudi tisti, večinoma je šlo za starše, ki so zahtevo označili za smešno in nepošteno.

 ?? FOTOGRAFIJ­I: GETTY IMAGES ?? Mnogi se zavzemajo, da bi na letalih razmejili dele, namenjene otrokom, in dele, kjer bi lahko sedeli le odrasli.
FOTOGRAFIJ­I: GETTY IMAGES Mnogi se zavzemajo, da bi na letalih razmejili dele, namenjene otrokom, in dele, kjer bi lahko sedeli le odrasli.
 ?? ?? Otroško vreščanje je glasbeniku še dodatno uničilo že tako naporen medcelinsk­i polet.
Otroško vreščanje je glasbeniku še dodatno uničilo že tako naporen medcelinsk­i polet.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia