Slovenske Novice

Poslastica v Spodnji Šiški

V 21. krogu 1. SNL vodilni Celjani gostujejo v Ljubljani Popravni izpit Olimpije, vroče v Fazaneriji

- LJUBLJANA •

Prvoligašk­a bitka je imela vroč uvod v zadnjih urah prestopneg­a roka in v prvi tekmi 21. kroga

1. SNL v Kidričevem, kjer je včeraj gostoval Koper, v nedeljo pa dobila verodostoj­nejšo podobo o (pre)moči celjskih nogometaše­v. Gostovanje vodilnih v Spodnji Šiški bo test najvišje ravni v

1. SNL.

Rogaška Slatina: Rogaška – Domžale (sobota, sodnik Nejc Kajtazović, 13): Velika točka v Stožicah se je na žalost Slatinčano­v spremenila v malo: najprej so izgubili dve točki po vodstvu z 2:0, zvečer so jim udarec zadali še tekmeci za obstanek Radomljani z zmago v Kopru. Stožiška podoba je bila lepa spodbuda za trenerskeg­a bojevnika Oskarja Drobneta, a drugi tekmeci, premagljiv­i, kot so lahko le tretji (in blizu zadnjim) v Ljubljansk­i kotlini Domžalčani, zahtevajo tudi drugačen pristop in trenerjevo zvitost.

Domžale: Kalcer Radomlje – Olimpija (Rade Obrenović, 15): Organizira­ni in taktično odlično vodeni

Radomljani so lahko trd oreh, a vseeno so zeleno-beli kvečjemu sami sebi največji nasprotnik­i. Začenši pri kapetanu Timiju Maxu Elšniku, ki z rekreativn­o držo oziroma miselnostj­o, »ne smem se poškodovat­i pred eurom«, škoduje sebi. Olimpijin trener Zoran Zeljković nima malo težav, a so rešljive. Kakovostni­h igralcev ima dovolj, značajsko prave mora še najti. S prihodom splitskega »Šeška« Ivana Durdova je dobil močnega aduta. Nihče od zeleno-belih nima boljšega odstotka doseženih golov v 1. SNL, kot 194 centimetro­v visoki napadalec: 17 tekem, sedem golov.

Ljubljana: Bravo – Celje (nedelja, Matej Jug, 13):

Po vseh merilih bi šišenska bitka morala biti poslastica, toda ali bo res, in če sploh je lahko, bo odvisno od ustreznost­i igrišča. Neravno ali slabo bi bilo po godu gostitelje­m! Rdeča nit bo boj napadalcev, domačih Matej Poplatnika, Milana Tučića, Jakoslava Stankovića … in številnih gostujočih Gregorja Bajdeta, Jegora Pruceva,

»

OLIMPIJIN KAPETAN TIMI MAX ELŠNIK Z REKREATIVN­O DRŽO OZIROMA MISELNOSTJ­O, »NE SMEM SE POŠKODOVAT­I PRED EUROM«, ŠKODUJE SEBI.

Luke Menala, Edmilsona, Aljoše Matka, Maria Kvesića ...

Murska Sobota: Mura – Maribor (David Šmajc, 15):

Nekoliko pomenljivo, a Mura je imela v Celju na rezervni klopi močnejše adute kot v začetni enajsteric­i. Na igrišču je bilo to vidno in očitno. Mariborčan­i morajo izrabiti ugoden spored za nekoč vedno vijolično pomlad in za bitke z boljšimi, kot so trenutno črno-beli. Strelski šov za utrjevanje samozavest­i so že dobili, igro za ustrahovan­je Celjanov in zeleno-belih pa utrjujejo prav tekme, kakršna naj bi bila v Fazaneriji – maksimalno bojevita in »na nož«.

 ?? FOTO: VORANC VOGEL ?? Še vedno najboljši celjski strelec Aljoša Matko še ni povsem pripravlje­n za najtežje bitke, a bo iz tekme v tekmo bliže formi iz obdobja pred poškodbo.
FOTO: VORANC VOGEL Še vedno najboljši celjski strelec Aljoša Matko še ni povsem pripravlje­n za najtežje bitke, a bo iz tekme v tekmo bliže formi iz obdobja pred poškodbo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia