Slovenske Novice

Silovito treščil v drevo

Pod Krvavcem je prehitri 28-letni voznik v ovinku zletel s ceste in na kraju samem umrl

- V. A.

LJUBLJANA • V 48 urah so obravnaval­i 244 prometnih nesreč, v katerih je eden umrl, 4 so se hudo ranili, 21 lažje, v ostalih pa je nastala materialna škoda. Na Ambrožu pod Krvavcem je v soboto ob 21.47 zaradi neprilagoj­ene hitrosti 28-letni voznik v ovinku zapeljal s ceste in treščil v drevo. Zaradi hudih ran je umrl na kraju samem. Gasilci GARS Kranj so zavarovali in osvetljeva­li kraj dogodka, s tehničnim posegom skupaj z reševalci voznika rešili iz vozila, vozilo postavili na cesto, z vpojnim sredstvom posuli iztekle motorne tekočine in nudili pomoč policiji. Na Obvozni cesti v Ljubljani sta ob 22.40 trčili osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik, ki je pri obračanju odvzel prednost pred drugim voznikom. Ranila sta se udeleženi voznik in njegova sopotnica, ki so ju reševalci odpeljali v UKC Ljubljana. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator­ja, do prihoda reševalcev nudili pomoč ranjencema in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine.

Na Cesti svobode v Brežicah sta ob 18.58 trčili osebni vozili. Reševalci so dva ranjenca oskrbeli in prepeljali v bolnišnico, gasilci PGE Krško pa so zavarovali in osvetljeva­li kraj dogodka, odklopili akumulator­ja in nevtralizi­rali razlite motorne tekočine.

Zunaj naselja Lahovče je 67-letni voznik ob 17.59 zapeljal z vozišča na travnik, kjer je obstal. Napihal je 2,29 promila.

V krožišču pri Šmarjah sta ob 15.38 trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč ranjenemu kolesarju do prihoda reševalcev, ki so ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

Na enem izmed parkirišč kranjskih nakupovaln­ih centrov je okoli 15. ure 47-letnik z e-skirojem trčil v robnik, padel in se lažje ranil. Napihal je 1,64 promila.

V Šempasu sta ob 13.52 trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli ranjenca do prihoda reševalcev, odklopili akumulator­ja in nevtralizi­rali iztekle motorne tekočine.

V Mali Pristavi je ob 12.40 osebno vozilo naletelo v vozilo pred seboj. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah in Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka. Šmarski reševalci so ranjenca prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 2.45 je 21-letnik vozil iz smeri Planine pri Sevnici v smeri Šentjurja. V Vezovju je v nepregledn­em ovinku zaradi neprilagoj­ene hitrosti izgubil oblast nad avtom in treščil v nabrežino. Vozilo se je začelo prevračati, 21-letnik pa je padel iz avta, saj ni uporabljal varnostneg­a pasu. Hudo ranjenega so odpeljali v celjsko bolnišnico. Na Cankovi je v petek motorist zaradi neprilagoj­ene hitrosti padel in se ranil. Pri vožnji ni uporabljal zaščitne čelade, motor pa ni bil registrira­n. Razmere na cestah še zdaleč niso idealne, zato policisti neučakanim motoristom svetujejo dodatno previdnost.

Napihal 2,35

Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so v 48 urah 15 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike. Malo pred polnočjo so na Čatežu ob Savi kontrolira­li voznika seat arose: 22-letni voznik nima vozniške, napihal pa je 0,96 promila. Jeseniški policisti so okoli 22. ure obravnaval­i 26-letnega voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Na območju Šentjurja so imeli v postopku voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu je imel nameščene registrske tablice drugega vozila, napihal pa je bogatih 2,35 promila. Ptujski policisti so zvečer ustavili 50-letnega voznika, ki je napihal 1,79 promila. Pridržali so ga. Kranjski policisti so imeli okoli 17. ure v postopku 72-letnega voznika, ki je napihal 1,89 promila. Pridržali so ga. Velenjski policisti so ustavili voznika, ki je napihal 1,54 promila. Med kontrolo prometa v Semiču so nekaj po 12. uri ustavili 24-letnega voznika renault clia, na katerem sta bili različni registrski tablici; avto je neregistri­ran in nezavarova­n, 24-letnik pa nima vozniške. Gorenjski prometniki so na avtocesti okoli 8.30 obravnaval­i 22-letnega voznika, ki je vozil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče.

 ?? ?? Simbolična fotografij­a
Simbolična fotografij­a

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia