Slovenske Novice

Alarm jih je pregnal

Iz počitniške hiše so barabini ukradli za 2500 evrov pohištva

- V. A.

LITIJA • V okolici Litije je barabon vlomil v hišo, ukradel denar in nakit ter lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov. V okolici Medvod je vlomilec iz hiše ukradel za nekaj tisočakov nakita. Na delovišču v Novem mestu je barabin vlomil v skladiščni prostor, sunil 1900 metrov ozemljitve­nega vodnika ter izvajalca del oškodoval za 3000 evrov. V Gorenji Stari vasi je pridanič vlomil v počitniško hišo in odnesel pohištvo. Lastnico je oškodoval za 2500 evrov. V Jagnjenici (PP Laško) sta do stanovanjs­ke hiše prišla neznanca in se lastnici predstavil­a kot delavca telekomuni­kacijskega podjetja. Medtem ko je eden pred hišo zamotil prijavitel­jico, se je drugi izmuznil v hišo, preiskal prostore in ukradel gotovino in zlatnino.

V Mostah je grdavš vlomil v gradbeni kontejner in ukradel za 1500 evrov orodja.

Ob 05.09 se je sprožil alarm na bencinskem servisu v okolici Postojne. Z ogledom so policisti ugotovili, da so neznanci sicer vlomili v poslovni prostor, vendar so zaradi sprožitve alarma hrabro pobegnili.

V Rožni Dolini je barabon skozi okno vlomil v stanovanjs­ko hišo ter ukradel zlat prstan, ročni uri, bižuterijo, skupaj vredno 1100 evrov.

Iz stanovanjs­ke hiše v Velenju je vlomilec ukradel kos orožja in gotovino.

V kraju Jezero je nebodigatr­eba izkoristil odsotnost stanovalce­v in skozi vrata terase vlomil v stanovanjs­ko hišo. Pregledal je prostore in našel ter ukradel zlat nakit. Na Cesti prvih borcev v Brežicah je mrhovinar s strehe objekta ukradel bakreno pločevino in žlebove.

Na delovišču v Savini (Ljubno ob Savinji) je pridanič sunil motorno žago z rezalko za kovino.

Ponoči je neznanec vlomil v enega od gostinskih lokalov v Luciji, odnesel nekaj predmetov in gotovino ter lastnico oškodoval za 900 evrov.

V Ruhni vasi je falot vlomil v zidanico in iz kleti ukradel 150 litrov vina.

 ?? ?? Denar hitro menja lastnika.
Denar hitro menja lastnika.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia