Slovenske Novice

Radar ga je ujel dvakrat

Vozniku BMW 2400 evrov globe in 18 kazenskih točk Primorski policisti pri prehitri vožnji ujeli tri tujce

- I. R.

KOPER Primorski policisti so ta konec tedna pri prehitri vožnji ujeli tri tuje voznike. V Krvavem Potoku ob meji z Italijo so v petek zvečer policisti avtomobilu z italijansk­imi registrski­mi oznakami izmerili hitrost 127 kilometrov na uro. Ko so ga ustavili, so 23-letnega moldavskeg­a voznika z obdolžilni­m predlogom privedli k dežurnemu sodniku na Okrožno sodišče v Kopru. Predpisana globa za takšen prekršek je 1200 evrov in 18 kazenskih točk, tujcem pa se izreče prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije, so pojasnili na Policijski upravi Koper. Le nekaj minut zatem so možje postave pri Senožečah ustavili 33-letno voznico avtomobila s hrvaškimi registrski­mi oznakami, ki so ji pred tem izmerili hitrost 188 kilometrov na uro. Globo je poravnala na kraju prekrška.

V nedeljo so tam ustavili še 28-letno hrvaško voznico, ki je prav tako pritisnila na plin in vozila 181 kilometrov na uro. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar so vozilo zasegli, voznico pa privedli v postopek k dežurni sodnici, so še sporočili s koprske policijske uprave. Gorenjski prometniki pa so v nedeljo okoli 12.40 z laserskim merilnikom

Predpisana globa je 1200 evrov in 18 kazenskih točk, tujcem pa se izreče prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije.

izmerili hitrost voznika avtomobila, ki je po gorenjski avtocesti vozil proti Karavankam s hitrostjo 182 km/h, čeprav je omejitev 110 km/h. Okoli 15. ure so hitrost merili z istega mesta, vendar v smeri proti Ljubljani, in izmerili hitrost voznika istega avtomobila, ki pa je bila zdaj še višja, in sicer 186 km/h. Policisti zoper voznika vodijo prekrškovn­i postopek. Kazen za tovrstni prekršek je 1200 evrov in 9 kazenskih točk. Tako si je prislužil kazen v znesku 2400 evrov in 18 kazenskih točk, so sporočili s kranjske policijske uprave.

 ?? FOTO: PU KRANJ ?? ... proti Ljubljani pa celo 186 km/h.
FOTO: PU KRANJ ... proti Ljubljani pa celo 186 km/h.
 ?? FOTO: PU KRANJ ?? Proti Karavankam s 182 km/h ...
FOTO: PU KRANJ Proti Karavankam s 182 km/h ...

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia