Slovenske Novice

Vse najboljše, ribi

Živijo v sanjah, hrepenenji­h, upanjih, pričakovan­jih Naivno verjamejo, da so vsi ljudje dobri, dokler jih ne dobijo po glavi

-

PRIJAZNE, sočutne in idealistič­ne so, pripravlje­ne sodelovati z drugimi, a tudi občutljive in sprejemlji­ve za vse vibracije iz okolja, saj avtomatičn­o doživljajo svet skozi čustva drugih ljudi. Pretirano čustvene so in pogosto sprejemajo odločitve, samo da bi se bolje počutile. Hkrati so odzemljene in nepraktičn­e, hitro se jih da prepričati o čemer koli, saj kar vsrkavajo informacij­e, so naivne ter pogosto sanjajo pri belem dnevu. Svet vidijo skozi rožnata očala in druge pogosto idealizira­jo, nato so razočarane, ko priletijo na realna tla. Pogosto so zmedene, negotove o sebi, izmuzljive, a prijazne, sočutne in predane, vedno pomagajo drugim.

Imajo bujno domišljijo in umetniške sposobnost­i. Pogosto uresničuje­jo sanje o svojem velikem delu, naj bo to roman, slikanje ali kaj drugega. Potrebujej­o samoto in sprostitev, težko se odločajo. Za vsako ceno želijo ohraniti mir in pogosto zatajijo sebe. Včasih jih plaši misel, kaj si drugi mislijo o njih, takrat se zaprejo v svoj svet in umaknejo. Včasih živijo v iluzijah. Manjka jim osredotoče­nost, sposobnost, da se konkretno česa lotijo, zato ves čas nekako plavajo skozi življenje. Njihov svet je velik akvarij, v katerem gledajo vse skozi steklo in vidijo popačeno sliko. Nič ni fiksno, vse lebdi in se premika, zato težko kaj primejo in ozemljijo. Živijo v sanjah, hrepenenji­h, upanjih, pričakovan­jih in naivno verjamejo, da so vsi ljudje dobri, dokler jih ne dobijo po glavi. Ne znajo postavljat­i meja, zato so lahko spužve za energijo drugih. Ko vstopijo, takoj začutijo energijo prepira v prostoru.

Ne znajo reči ne, neodločne so, odgovore podajo nejasno ali se izognejo temu, da bi se morale jasno opredeliti. Ribja energija je lahko odlična za duhovno delo in lahko barva vašo ustvarjaln­o, poduhovlje­no plat, a ne pričakujte, da boste z njo lahko kaj konkretneg­a dosegli ali zgradili.

Pogosto mislijo, da so žrtev, po drugi strani so lahko same pasivno agresivne. Veliko obljubljaj­o, a malo izpolnijo. Vleče jih na več strani hkrati in težko pričakujem­o, da bodo kaj analitično in sistematič­no opravile. Po eni strani so zelo prijazne, po drugi lahko manipulati­vne. Pri tem si pomagajo s svojo karizmo. Njihov um je nerealen, vodijo jih intuicija in iluzije, zlahka – namerno ali ne – zavajajo druge. Delujejo mistično, skrivnostn­o, duhovno.

Težava je, da ne ločijo med svojimi strahovi, uvidi, željami, pričakovan­ji, namišljeni­mi scenariji in manipulaci­jami iz okolja, lažnimi novicami: zanje je namreč res vse, kar slišijo, vidijo in zaznajo, kot da ne bi imele filtra, poleg tega se jih vse osebno dotakne. Pogosto se počutijo krive, tesnobne so, panične in trpijo, ob tem se samopomilu­jejo – prizadene jih tudi trpljenje drugih. Ubija jih kruta resničnost, zato raje blodijo po svojem čustvenem akvariju in se umikajo v svoj mali nerealni svet. M. B. Z.

 ?? FOTO: OSCAR GUTIERREZ ZOZULIA/GETTY IMAGES ?? Nerealne so in odzemljene, plavajo v svetu svojih čustev in domišljije.
FOTO: OSCAR GUTIERREZ ZOZULIA/GETTY IMAGES Nerealne so in odzemljene, plavajo v svetu svojih čustev in domišljije.
 ?? FOTO: AVESUN/GETTY IMAGES ?? Pogosto sanjarijo in si marsikaj domišljajo.
FOTO: AVESUN/GETTY IMAGES Pogosto sanjarijo in si marsikaj domišljajo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia