Slovenske Novice

Preklicuje­jo umik soglasja za nadure

Umiki soglasij večinoma začnejo veljati z marcem Sindikat zdravnikov in zobozdravn­ikov Slovenije stavka od 15. januarja

- •

LJUBLJANA, MARIBOR Po več tednih od začetka zdravniške stavke bodo marca začeli veljati preklici soglasij zdravnikov za nadurno delo: v UKC Ljubljana je soglasja sprva umaknilo 416 zdravnikov, v UKC Maribor pa 240. A zatem so začeli prejemati tudi preklice umikov soglasij: iz UKC Ljubljana so sporočili, da so zaenkrat prejeli 10 umikov preklicev, kar je 2,4 odstotka preklicani­h soglasij, v UKC Maribor pa je preklice soglasij umaknilo 20 zdravnikov. Nekateri preklice še vlagajo – tako se število zdravnikov, ki so podali preklic, dnevno spreminja, so pojasnili.

V SB Novo mesto, kjer je po podatkih na včerajšnji dan soglasje za nadurno delo preklicalo 96 zdravnikov od 224, se je pet zdravnikov odločilo za preklic umika soglasja. V celjski bolnišnici preklicev umikov soglasij zdravnikov ne beležijo: kot so pojasnili, je 1. februarja soglasje za nadurno delo umaknilo 175 od 374 zdravnikov.

Na ministrstv­u za zdravje so po besedah ministrice Valentine Prevolnik Rupel vodstva zdravstven­ih ustanov zaprosili za načrte organizaci­je dela od 1. marca, ko bodo začeli veljati preklici soglasij. Po neuradnih informacij­ah naj bi se ministrica na to temo z vodstvi ustanov sestala danes dopoldne, nimajo pa podatka, koliko zdravnicam in zdravnikom bodo vodstva zdravstven­ih ustanov ob umikih soglasij za nadurno delo napovedala preklice soglasij zdravnikom za delo v drugih ustanovah. Sindikat zdravnikov in zobozdravn­ikov Slovenije Fides stavka od 15. januarja. Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstven­em stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmer­ij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom. STA

V UKC Ljubljana so prejeli 10 umikov preklicev soglasij, v UKC Maribor pa je preklice soglasij umaknilo 20 zdravnikov.

 ?? FOTO: BLAŽ SAMEC ?? Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstven­em stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmer­ij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom.
FOTO: BLAŽ SAMEC Zahtevajo ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstven­em stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmer­ij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia