Slovenske Novice

Bo San Marino na Evrovizijo poslal Slovence?

Skupina Booom! se je uvrstila v finale tekmovanja Glas za San Marino

- A. K.

SKUPINO BOOOM! bi morali poznati vsaj po nastopih v šovih Slovenija ima talent in Znan obraz ima svoj glas ter skladbah, kot so Briga me, Bonita, Julija, Dvignem te in Spomin. V zadnjih letih so Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda, ki so avtorji vseh besedil in glasbe, kot producent pa z njimi sodeluje prekaljeni Matej Pečaver, izpilili svoj zvok in postavili spremljeva­lni bend, v katerem igrajo nekdanji člani skupin Joker

Out, Fat Butlers in Žavbi brothers. Slovenska zasedba pa je na svoji glasbeni poti naredila še en velik korak, in sicer so se fantje med več kot 750 kandidati prebili v finale tekmovanja Una voce per San Marino (Glas za San Marino), kjer se bodo z zvezdniki, kot so Loredana Berte, Marcella Bella, Wlady, Corona in Ice MC, pomerili za možnost, da bi državo San Marino predstavlj­ali na Evroviziji. Zmagali so namreč v drugem polfinalu evrovizijs­kega izbora, jutri pa se bodo v finalu znova predstavil­i s pesmijo Dance Like This. »Ko smo razmišljal­i o tem, kje in kako začeti pisati novo poglavje skupine, smo se prijavili na Emo, a je RTVS svojo predstavni­co potem izbrala mimo natečaja. Ker smo verjeli v svojo pesem, smo začeli iskati alternativ­e in se dva dni pred iztekom roka prijavili na evrovizijs­ki izbor v San Marinu, ki je odprt tudi za tuje izvajalce,« povzamejo začetek te zanimive zgodbe člani skupine.

Niso pričakoval­i finala

Za njimi je zanimiv polfinalni izbor, po katerem niso pričakoval­i veliko. »Na avdicijah, na katerih je sodelovalo več kot 750 kandidatov, nismo imeli nikakršnih pričakovan­j, lahko pa povemo, da je bilo vse zelo dobro organizira­no. Ob uvrstitvi v drugi predizbor pa smo se prvič zares zavedeli, da gre za veliko zadevo, ki je bila prav tako profesiona­lno pripravlje­na, tudi kar se tiče zvoka. Na odru smo se počutili zares dobro, pa tudi vzdušje med nastopajoč­imi je bilo zelo prijetno, čeprav smo bili konkurenti in smo si vsi želi dobrega rezultata. Z nastopom smo bili zadovoljni, a nismo pričakoval­i ničesar. Preoblekli smo se in se pripravili za odhod domov, ko so nas nepričakov­ano poklicali nazaj na oder. Iskreno nismo pričakoval­i zmage, rekli smo, to je nemogoče … A smo uspešno preskočili vse prepreke, ostaja le še zadnja,« pravijo pred sobotnim finalom fantje in dodajo, da je njihova skladba Dance Like This živahna in ima igrivo melodijo, s katero so se želeli čim bolj približati standardom ugajanja in smernicam v tujini. »Govori o vseh lepih trenutkih, ki jih doživljamo sami in s prijatelji ter dobrimi ljudmi, pa čeprav nekako svet okoli nas večkrat ni tako lep,« pravijo glasbeniki, ki z novo skladbo napoveduje­jo moderno zveneč pop album, na katerem bodo pesmi v slovenščin­i in angleščini.

 ?? FOTO: ARHIV SKUPINE ?? Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so se med več kot 750 kandidati prebili v finale tekmovanja Una voce per San Marino.
FOTO: ARHIV SKUPINE Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so se med več kot 750 kandidati prebili v finale tekmovanja Una voce per San Marino.
 ?? FOTO: ARHIV SKUPINE ?? Bodo San Marino na Evroviziji predstavlj­ali Slovenci?
FOTO: ARHIV SKUPINE Bodo San Marino na Evroviziji predstavlj­ali Slovenci?
 ?? FOTO: POP ?? Predstavil­i so se nam tudi v oddaji Slovenija ima talent.
FOTO: POP Predstavil­i so se nam tudi v oddaji Slovenija ima talent.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia