Slovenske Novice

Pijana povzročila nesrečo

Voznici, stari 39 let, je alkotest pokazal čez tri promile alkohola Šestinštir­idesetletn­ik odklonil opravljanj­e preizkusa, pridržali so ga

- • I. R.

SOLKAN, DOBOVA, RADOVLJICA V četrtek zvečer, bilo je okoli 20.45, se je med Solkanom in Desklami zgodila prometna nesreča. Vzroka policisti niso dolgo ugotavljal­i, saj je 39-letni voznici alkotest pokazal kar 1,49 mg/l alkohola v organizmu, kar je 3,10 promila. »Sreča v nesreči je bila, da je bila v dogodku udeležena sama in da se ni poškodoval­a. Policisti so jo zaradi povzročitv­e prometne nesreče pod vplivom alkohola predlagali v postopek sodniku za prekrške,« so sporočili z novogorišk­e policijske uprave. Nekaj pred 17. uro v četrtek pa so brežiški policisti v Selah pri Dobovi zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 46-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Ta sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali, in je storil še več drugih kršitev cestnoprom­etnih predpisov, opravljanj­e preizkusa pa je odklonil. Ker je med postopkom kršil javni red in mir in ni upošteval ukazov policistov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah bodo z obdolžilni­m predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa in zakon o varstvu javnega reda in miru za ugotovljen­e kršitve določata globo v višini 2611 evrov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 23 kazenskih točk, so pojasnili na novomeški policijski upravi. Radovljišk­e policiste so nekaj čez 23. uro obvestili o prometni nesreči, v kateri je 58-letni voznik s kombijem zapeljal s ceste in se laže poškodoval. Vozil je pod vplivom alkohola (0,32 mg/l). Na kraju dogodka so bili tudi gasilci. Policisti zanj vodijo prekrškovn­i postopek.

Ker ni upošteval ukazov policistov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Policisti so jo predlagali v postopek sodniku za prekrške. Simbolična fotografij­a.
FOTO: GETTY IMAGES Policisti so jo predlagali v postopek sodniku za prekrške. Simbolična fotografij­a.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia