Slovenske Novice

Trening vodilnih za

V 23. krogu 1. SNL danes prva tekma, jutri tri, v ponedeljek zadnja Olimpija v Kidričevem, Celje v Domžalah

- LJUBLJANA •

Prvi pomladni vrhunec bo naslednji konec tedna v Stožicah z derbijem prvega in drugega na lestvici. Ta konec tedna pa bodo branilci naslova zeleno-beli tekmo 23. kroga 1. SNL igrali dan prej kot veliki tekmeci. V Kidričevem bo tudi edina današnja tekma, v nedeljo bodo še tri, zadnja pa bo v ponedeljek. Kidričevo: Aluminij – Olimpija (sobota, sodnik Aleksandar Matković, 17.30): Kidričani poznajo recept, kako otežiti delo Ljubljanča­nom. S površno pripravlje­no igralno površino se bodo zeleno-beli umetniki lomili na žogi, a to bo le oteževalna okoliščina za Olimpijo. Za trenerja Zorana Zeljkovića je pomembno, da ohranja upanje in tekmovalno­st med igralci ter da ti čim boljše volje pričakajo sobotno bitko s Celjani.

Rogaška Slatina: Rogaška – Maribor (nedelja, Mihael Antić, 13): Težko je verjeti, da se bodo gostitelji z odprtim gardom zoperstavi­li razigranim Mariborčan­om, ki so v slabih treh tekmah pokazali veliko. Tudi leteče Šiškarje so zasenčili, a zgolj za previdnost: premagali so jih le za gol in močno oslabljene. Trener Ante Šimundža najbolje ve, v kakšnem stanju je oživljeni Josip Iličić. Stanje igrišča in bojevit značaj tekme bosta narekovala trenerjevo odločitev o tem, ali Joja sploh velja izpostavlj­ati in izzivati nesrečo.

Domžale: Domžale – Celje (David Šmajc, 15): V slabi stožiški podobi je bil minimalen poraz odličen izkupiček Domžalčano­v. Resnici na ljubo, bili so oslabljeni. Celjani so v vsem premočni in še krepko okrepljeni po dvojčku rekonvales­centa Aljoše Matka. Niti poškodba pri vseh drugih tekmecih nezamenlji­vih igralcev ne spreminjaj­o celjskih navad. Odločilna je, da jih zanima gol več in da doma igrajo na tepihu v primerjavi z zeleno-belimi. Trener Damir Krznar ve, da si ne more privoščiti »taktične kulture«, lahko pa si napadanje od prve do zadnje minute. Če bo začel zabijati še osmoljenec, Nigerijec Sunday Ade

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia