Slovenske Novice

Na Dunaju umorili 4 ženske in dekle

Državljan Afganistan­a je zabodel tri zaposlene v bordelu Morilca mame in njene mladoletne hčerke še iščejo

-

DUNAJ • Dunaj se je minuli konec tedna zavil v črnino. V samo 24 urah so namreč v dveh sicer nepovezani­h dogodkih nasilne smrti umrle štiri ženske in komaj 13-letna deklica.

V enem od bordelov so našli tri tam zaposlene, vse tri so imele po telesu globoke ureznine in več vbodnih ran. Ob napadu je bila v bordelu še ena ženska, ki si je življenje rešila s tem, da se je zaklenila v sobo in poklicala policiste. Ko so ti prihiteli na prizorišče, so nedaleč stran našli 27-letnega državljana Afganistan­a, ki je v rokah še vedno držal morilsko orožje. Odpeljali so ga v pridržanje, motiv za zločin pa včeraj še ni bil znan. Le nekaj ur prej so policisti v stanovanju našli trupli 51-letne ženske in njene 13-letne hčerke. Poklicala jih je zaskrbljen­a mati 51-letnice, ker ni mogla priklicati svoje hčere. Možje postave so nato vdrli v stanovanje, v njem pa jih je pričakal grozljiv prizor. Zdravnik je lahko le še potrdil, da sta ženska in dekle mrtvi. Osumljenec je partner oz. oče umorjenih, ki je imel bivališče prijavljen­o na istem naslovu, a se je za njim izgubila vsaka sled. »Prve ugotovitve kažejo, da sta žrtvi prejeli udarce s topim predmetom, a sta najverjetn­eje umrli zaradi zadušitve,« je za televizijo ORF povedal tiskovni predstavni­k policije Philipp Hasslinger in dodal, da je bila za obe žrtvi odrejena obdukcija.

Dogodka sta pretresla prebivalce Dunaja, Eva-Maria Holzleitne­r, predstavni­ca opozicijsk­e Socialdemo­kratske stranke, pa je pozvala vlado, naj skliče krizni sestanek. »Žalujemo za umorjenimi ženskami, mislimo na njihove bližnje, na ženske, ki so bile deležne nasilja, a na srečo preživele, in zahtevamo, da se končno implementi­ra nacionalni plan za zaščito žensk,« je dejala. V Avstriji je bilo med letoma 2010 in 2020 po podatkih tamkajšnje­ga inštituta za raziskovan­je konfliktov umorjenih okrog 319 žensk, večina storilcev pa so bili njihovi partnerji ali bivši partnerji. B. K. P.

 ?? FOTO: VERA_PETRUNINA/GETTY IMAGES ?? Ko so policisti našli 27-letnega Afganistan­ca, je ta v roki še vedno držal nož.
FOTO: VERA_PETRUNINA/GETTY IMAGES Ko so policisti našli 27-letnega Afganistan­ca, je ta v roki še vedno držal nož.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia