Slovenske Novice

Trčil v nasip pri mostu

Ko je voznik opazil policiste, je ugasnil luči in vzvratno zapeljal po ulici ...

- V. A.

LJUBLJANA • V Sloveniji se je v 48 urah zgodilo 192 prometnih nesreč. V eni je voznik umrl, v eni se je voznica hudo ranila, v 12 so se udeleženci lažje ranili, v 176 nesrečah pa je nastala materialna škoda. V nedeljo ob 0.30 je 47-letnik z osebnim avtom vozil iz smeri Pobrežja čez reko Dravo proti Malečniku. Pri malečniške­m mostu je izgubil nadzor nad avtom, zapeljal z vozišča ter treščil v nasip. Zaradi hudih ran je umrl na kraju nesreče. Policisti še zbirajo obvestila o nesreči, obdukcija pa bo pokazala vzrok smrti. V Zagorici je v soboto okoli 14.30 voznik z osebnim avtom zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je voznik lažje ranil.

Na avtocesti med Vrhniko in Logatcem je ob 6.28 osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Stara Vrhnika in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in ponudili pomoč reševalcem. Ravenski policisti so imeli v postopku posebnega tička: nekaj čez polnoč je voznik med vožnjo opazil policijsko kontrolo, zato je na vozilu ugasnil luči in vzvratno odpeljal po ulici. Policista sta ga opazila in zapeljala za njim. Ugotovila

sta, da nima vozniškega dovoljenja, napihal pa je 1,12 promila.

V Španski ulici v Ljubljani je okoli 21. ure voznik osebnega vozila pešcu na prehodu za pešce odvzel prednost, trčil vanj in ga lažje ranil. Policisti vodijo prekrškovn­i postopek. V Vidanovcih je v ob 19.40 voznica osebnega avta zaradi nepravilne strani vožnje treščila v objekt ter se pri tem hudo ranila. V ulici Brezje v Novem mestu je ob 13.42 osebno vozilo trčilo v otroka. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, reševalci so ranjenca na kraju nesreče oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico. Dopoldne so gorenjski policisti na gorenjski avtocesti v sodelovanj­u z usposoblje­nimi strokovnja­ki za tehtanje vozil in uslužbenci republiške­ga inšpektora­ta za infrastruk­turo izvedli poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov. V nadzoru so kontrolira­li 64 voznikov tovornih vozil, od tega 33 domačih, 15 iz EU in 16 iz tretjih držav. Kontrolira­li so tudi dva domača voznika avtobusa in enega iz EU. Stehtali so 25 tovornih vozil. V nadzoru so pri voznikih tovornih vozil ugotovili 14 kršitev. Izstopale so kršitve glede hitrosti, neupošteva­nja prometne signalizac­ije, neuporabe varnostneg­a pasu in preobremen­jenosti vozil. Za voznike policisti vodijo prekrškovn­e postopke, v nekaterih primerih tudi za pravne osebe.

Alko in droge

Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so v 48 urah 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so v treznilnic­o spravili 5 voznikov. V Portorožu so ob 2.35 ustavili 20-letnega voznika začetnika iz Kopra, ki je napihal 0,73 promila. Škofjelošk­i policisti so imeli nekaj pred 1. uro v postopku 49-letnega voznika, ki je napihal 1,48 promila. Pridržali so ga.

Nekaj pred polnočjo so v Žerjavu ustavili voznika osebnega vozila, ki je napihal 1,20 promila. Na avtocestne­m postajališ­ču Zaloke so kontrolira­li voznika renault master srbske registraci­je. Ugotovili so, da 29-letni voznik iz Srbije vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kombi so zasegli. Na območju Raven na Koroškem in Čečovja so obravnaval­i voznika, ki sta vozila pod vplivom prepovedan­ih drog. Eden je bil pozitiven na konopljo, drugi na kokain. Oba pa sta odklonila strokovni pregled. Oba sta tudi brez vozniške. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so ob 16.58 v Postojni 34-letni voznici, državljank­i BIH, zasegli osebno vozilo.

Postopek so uvedli tudi zoper njenega 38-letnega moža, ki ji je dal vozilo v uporabo. Okoli 13.30 so v Krškem opazili voznika, ki na renault meganu ni imel registrski­h tablic. Kršitelj je 25-letnik, ki tudi vozniškega dovoljenja nima, vozil pa je pod vplivom alkohola. V vozilu je prevažal več oseb, kot je to dovoljeno, otroci pa na sedežih niso bili zavarovani z ustreznimi zadrževaln­imi sistemi. Med kontrolo prometa v Metliki so nekaj po 10. uri ustavili voznika mitsubishi carisme. Ugotovili so, da 39-letni voznik iz okolice Črnomlja nima vozniškega dovoljenja, avto je neregistri­ran in nezavarova­n, na njem so bile ukradene registrske tablice.

 ?? FOTO: OSTE BAKAL ?? Trk na koncu malečniške­ga mosta
FOTO: OSTE BAKAL Trk na koncu malečniške­ga mosta

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia