Slovenske Novice

Nad žensko pred otroki

Policisti spisali več ovadb zaradi nasilja v družini Posredoval­i so tudi v lokalu in celo na vlaku

- JURE PREDANIČ jure.predanic@slovensken­ovice.si

TREBNJE Minuli konec tedna so policisti PU Novo mesto večkrat posredoval­i zaradi nasilnežev, ki so se znašali nad partnerica­mi. Tako so trebanjski policisti v petek popoldne odhiteli na pomoč ženski, nad katero je 31-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje. Nad zakonsko partnerico naj bi nasilje izvajal že dlje, tudi v navzočnost­i otrok. »Žrtev je žalil, ji grozil, jo ustrahoval in nad njo izvajal ekonomsko nasilje. Policisti so mu izrekli prepoved približeva­nja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucij­e in preiskoval­nega sodnika, ki bo presodil o podaljšanj­u ukrepa. Moškega bodo ovadili zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in lahkih telesnih poškodb,« je sporočila tiskovna predstavni­ca Alenka Drenik Rangus.

Zaradi nasilja v družini so zvečer posredoval­i tudi brežiški policisti, saj je 29-letni moški, ki je bil pod vplivom alkohola, fizično napadel zakonsko partnerico in ji razbil mobilni telefon. Žrtvi je uspelo pobegniti in poiskati pomoč. »Policisti so zaščitili žrtev in 29-letniku izrekli prepoved približeva­nja. O podaljšanj­u ukrepa bo presodil preiskoval­ni sodnik. Zoper moškega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini,« je pojasnila Drenik Rangusova.

V nedeljo pa so morali posredovat­i tudi črnomaljsk­i policisti, ki so izrekli ukrep prepovedi približeva­nja 34-letniku iz okolice Črnomlja. »Zbrali so obvestila in ugotovili, da moški že dlje izvaja fizično in psihično nasilje nad zunajzakon­sko partnerico. Žrtev žali, jo pretepa in spravlja v podrejen položaj,« smo izvedeli. Tudi zoper njega že pišejo ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Nadlegoval goste

Tudi sicer je bilo minuli konec tedna na območju PU Novo mesto vroče. Tako so denimo v soboto nekaj pred 23. uro policisti prejeli klic na pomoč iz gostinskeg­a lokala v Šmarjeških Toplicah, kjer je pijan moški nadlegoval goste in poskušal enega tudi napasti. »Ker se 24-letni kršitelj niti po prihodu policistov ni pomiril, še naprej je žalil in kršil javni red, so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog,« pojasnjuje­jo policisti.

Istega dne, okoli 11.30, se je na potniškem vlaku, ki je peljal od Semiča proti Črnomlju, pretepalo več oseb. »Policisti so se takoj odzvali, vzpostavil­i javni red in mir in ugotovili, da so bile v spor vpletene osebe, ki se med seboj poznajo,« sporoča Drenik Rangusova. Kot je dodala, je 27-letni moški z leseno palico najprej napadel 48-letnega oškodovanc­a. Pretep je poskušala preprečiti 23-letna ženska, a jo je 27-letni osumljenec odrinil in udaril. Policisti bodo o lahkih telesnih poškodbah in grožnjah seznanili pristojno tožilstvo. Obravnaval­i pa so tudi nesrečo, v kateri je bil poškodovan otrok, ki je skoraj prerasla v fizični obračun. Minuli petek nekaj pred 14. uro se je namreč v naselje Brezje v Novem mestu 73-letni moški pripeljal z osebnim avtomobilo­m s pripetim priklopnik­om, na katerem je bilo natovorjen­o osebno vozilo. Pri raztovarja­nju se je strgal transportn­i trak, vozilo pa je zdrsnilo s prikolice po klančini navzdol in trčilo v 24-letno žensko in dveletnega otroka. Oba sta utrpela poškodbe, na srečo le lažje, ki so jih oskrbeli v novomeški bolnišnici. »Po dogodku je eden izmed prebivalce­v naselja z leseno palico poskušal napasti 73-letnega moškega, kar pa so mu preprečili ostali prebivalci. Policisti okoliščine kaznivih dejanj povzročitv­e splošne nevarnosti in groženj še preverjajo. O ugotovitva­h bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo,« je sklenila tiskovna predstavni­ca.

ÐObravnava­li so nesrečo, v kateri je bil poškodovan otrok in ki je skoraj prerasla v fizični obračun.

 ?? FOTO: CYANO66/GETTY IMAGES ?? Spravili so se nad partnerice.
FOTO: CYANO66/GETTY IMAGES Spravili so se nad partnerice.
 ?? FOTO: ROMAN ŠIPIĆ ?? Mladeniča, ki se ni hotel pomiriti, so odpeljali v pridržanje.
FOTO: ROMAN ŠIPIĆ Mladeniča, ki se ni hotel pomiriti, so odpeljali v pridržanje.
 ?? FOTO: ŠPELA ANKELE ?? Imeli so precej dela, da so obvladali vse nasilneže.
FOTO: ŠPELA ANKELE Imeli so precej dela, da so obvladali vse nasilneže.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia