Slovenske Novice

Za dame, ki se rade razvajajo

Doma narejeni pilingi, mila in sveče so odlično darilce ob prihajajoč­em dnevu žena

- B. K. P.

Vse, kar potrebujem­o za piling, imamo najverjetn­eje že doma.

Iz ostankov sveč izdelamo novo.

liža se dan žena, ko damam tradiciona­lno podarimo kakšno malenkost, običajno je to cvet, natančneje rdeči nagelj, če upoštevamo tradicijo, v zadnjih letih pa postajajo priljublje­na tudi drugačna darilca, še posebno tista, ki jih izdelamo sami. Dame, ki se rade razvajajo, bodo vesele pilinga za telo ali ustnice, unikatnega trdega mila ali sveče. Za piling za ustnice potrebujem­o žlico sladkorja, žlico kokosove maščobe, nekaj kapljic njenega najljubšeg­a eteričnega olja (mentoloveg­a, olja čajevca in drugih pekočih se raje ognemo) in žličko medu. Pa seveda manjšo posodico

Btudi za izdelavo sveče, najbolj enostavno bomo izdelali tisto v kozarcu. Po predalih poiščemo sveče, ki smo jih že skoraj porabili, naj bodo različnih barv, nato poiščemo še stekleni kozarček in stenj, slednjega kupimo ali previdno odstranimo iz katere od sveč, ki jih imamo doma, a mora biti še neuporablj­ena. V kozarček na sredino postavimo stenj in ga na vrhu primemo s kljukico za obešanje perila ter jo z drugo stranjo prislonimo na rob kozarca, da bo stenj stal pokonci. Sveče naribamo, vsako v svojo posodico, in vosek raztopimo. V kakšnega lahko nakapamo eterično olje, tako bomo dobili dišečo svečo. Vosek vlijemo v kozarec in počakamo, da se strdi, nato stopimo vosek druge barve, vlijemo v kozarec in počakamo, da se strdi. Ponavljamo, dokler ne porabimo vsega voska, če želimo svečo še dodatno okrasiti, po vrhu posujemo zdrobljene posušene cvetove ali drugo okrasje po želji.

Da bi okrasje v milu prišlo do izraza, uporabimo prozorni glicerin.

 ?? FOTO: TATIANA OLESHKO/GETTY IMAGES ??
FOTO: TATIANA OLESHKO/GETTY IMAGES
 ?? FOTO: HELIN LOIK-TOMSON/GETTY IMAGES ?? Vsako barvo stopimo posebej, jo vlijemo v kozarec in počakamo, da se strdi.
Modelčkov za milo ni treba kupovati, uporabimo tiste, v katerih sicer pečemo mafine.
FOTO: HELIN LOIK-TOMSON/GETTY IMAGES Vsako barvo stopimo posebej, jo vlijemo v kozarec in počakamo, da se strdi. Modelčkov za milo ni treba kupovati, uporabimo tiste, v katerih sicer pečemo mafine.
 ?? FOTO: ILONA SHOROKHOVA/GETTY IMAGES ?? Da bo stenj stal pokonci, si pomagamo s kljukico za perilo.
FOTO: ILONA SHOROKHOVA/GETTY IMAGES Da bo stenj stal pokonci, si pomagamo s kljukico za perilo.
 ?? FOTO: DARIA BULGAKOVA/GETTY IMAGES ?? Na koncu po sveči posujemo suho cvetje.
FOTO: DARIA BULGAKOVA/GETTY IMAGES Na koncu po sveči posujemo suho cvetje.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia