Slovenske Novice

Treščil v prikolico tovornjaka

V hudi nesreči na avtocesti je bila poškodovan­a državljank­a Ukrajine

- •

SEŽANA Huda prometna nesreča se je na primorski avtocesti na odseku Gabrk–Sežana zgodila v ponedeljek ob 22.10, v njej pa se je huje ranila tujka, so poročali s Policijske uprave Koper. »Policisti so z ogledom ugotovili, da je 41-letni voznik kombiniran­ega vozila s tujimi registrski­mi tablicami zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v prikolico, ki jo je za seboj vleklo tovorno vozilo. Povzročite­ljev kombi se je prevrnil na bok, pri tem pa se je huje telesno poškodoval­a ena od potnic, 61-letna državljank­a Ukrajine,« je sporočil višji samostojni policijski inšpektor Jure Griljc. Policisti so oba voznika na kraju dogodka preizkusil­i z alkotestom, imela sta 0,0 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. »Avtocesta je bila zaradi opravljanj­a ogleda kraja prometne nesreče in prečrpavan­ja goriva zaprta 3 ure. Zoper povzročite­lja bodo policisti napisali kazensko ovadbo,« je še sporočil Griljc.

Cestna divjaka

Prometnih nesreč na avtocestah ni tako veliko kot v naseljih in na regionalni­h cestah. Ko pa se zgodijo, so posledice zaradi visokih hitrosti lahko zelo hude, marsikdaj tragične. A nekaterih to ne odvrne od izzivanja usode. Policisti PU Koper so v ponedeljek ustavili dva divjaka. Ob 8.20 so pri Senožečah izmerili hitrost osebnemu avtomobilu, ki je pri omejitvi 130 kilometrov na uro vozil 183 na uro. Vozniku, staremu 62 let, so izdali plačilni nalog v višini 400 evrov, dobil je tudi pet kazenskih točk.

Ob 11.52 so koprski prometni policisti med Divačo in Kozino izmeril še višjo hitrost osebnemu avtomobilu, in sicer 224 namesto 130 kilometrov na uro. Policisti so 50-letnemu vozniku izdali plačilni nalog v višini 1200 evrov in mu izrekli 9 kazenskih točk. JU. P.

224

KM NA URO so izmerili enemu od voznikov.

 ?? FOTO: JOŽE POJBIČ ?? Povzročite­lja hude nesreče bodo ovadili.
FOTO: JOŽE POJBIČ Povzročite­lja hude nesreče bodo ovadili.
 ?? FOTO: UROŠ MODLIC ?? Posledice prehitre vožnje so lahko usodne.
FOTO: UROŠ MODLIC Posledice prehitre vožnje so lahko usodne.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia