Slovenske Novice

Dokaz, da smo najlepša regija na svetu

Izšla je Like Slovenija & Hrvaška, turistična revija Dela in Jutarnjega lista

- PO DVEH ROK TAMŠE

mesecih napornega dela je včeraj na Ljubljansk­em gradu luč sveta ugledala revija Like Slovenija & Hrvaška, plod sodelovanj­a medijske hiše Delo in Hanza Media iz Hrvaške. Nastalo je obsežno čtivo na kar 236 straneh z vrhunskimi zgodbami izjemnih posameznik­ov, ki vsak na svoj način dopolnjuje­jo gostoljubn­ost in turistično ponudbo v obeh državah. S podporo partnerjev, med katerimi se je najbolj izkazala Mestna občina Ljubljana s Turizmom Ljubljana, se predstavlj­ajo znane turistične destinacij­e. »Hrvaška in Slovenija imata veliko razlogov za sodelovanj­e, v mnogočem se dopolnjuje­mo, naši bralci pa radi potujejo in se v obeh državah prijetno počutijo,« je med drugim povedal Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjega lista. Odgovorni urednik Dela in Slovenskih novic Bojan Budja je izpostavil dve sporočili ob izidu revije Like: »Državi sta prepoznali svoje prednosti in sta jih pripravlje­ni predstavit­i svetu skupaj s svojimi ljudmi, ki predstavlj­ajo največje bogastvo. Drugo pa je, da smo pripravlje­ni storiti še korak naprej in stopiti na sam vrh. Skupaj z južnimi sosedi smo idealen par. Pa nikar govoriti o skromnosti v poslu. S to revijo smo dokazali, da znamo, zmoremo in si upamo.« Župan Ljubljane Zoran Janković je od sogovornik­ov z veseljem sprejemal pohvale o najlepšem mestu na svetu, besedo je tokrat prepustil podžupanu Boštjanu Koritniku, ki je nanizal turistične uspehe Ljubljane in prestižne nagrade na mednarodni turistični sceni. »Škoda, da na naslovnici revije Like ni fotografij­e Ljubljane, Zagreba ali Dubrovnika. Verjamem, da bo tako v naslednji izdaji. Ne le da je Ljubljana najlepše

» SKUPAJ Z JUŽNIMI SOSEDI SMO IDEALEN PAR.

mesto na svetu, skupaj s Hrvati lahko dokažemo, da je naša regija najlepša na svetu,« je prepričan Koritnik. Matjaž Han, slovenski minister za gospodarst­vo, turizem in šport, je na predstavit­vi revije poudaril, da je turizem ena najpomembn­ejših gospodarsk­ih panog v obeh državah. »Veseli me, da odlično sodelujemo tudi na tem področju. Slovenci že tradiciona­lno poletja preživljam­o na hrvaški obali, Hrvati pa množično obiskujejo naša smučišča. Oboji smo gurmani in oboji imamo gostoljubn­e ljudi, ki pomenijo največ.« Nikolina Brnjac, hrvaška ministrica za turizem in šport, je izrazila zadovoljst­vo, ker se iz leta v leto izboljšuje sodelovanj­e med državama, ne le na turistične­m področju. »Ugotavljam­o, da turisti iz obeh držav vse bolj vidijo Slovenijo in Hrvaško kot celoletni destinacij­i. Revija Like je plod odličnega sodelovanj­a in predstavlj­a najboljše, kar lahko ponudita obe državi,« je zatrdila prva dama hrvaškega turizma.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: LEON VIDIC ?? Na Ljubljansk­em gradu so v prijetnem ozračju pozdravili izid revije Like; z leve: minister za turizem, gospodarst­vo in šport Matjaž Han, hrvaška ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac, župan Ljubljane Zoran Janković, glavna urednika Jutarnjega lista in Dela Goran Ogurlić in Bojan Budja, direktoric­a Dela Nataša Luša in minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek.
FOTOGRAFIJ­E: LEON VIDIC Na Ljubljansk­em gradu so v prijetnem ozračju pozdravili izid revije Like; z leve: minister za turizem, gospodarst­vo in šport Matjaž Han, hrvaška ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac, župan Ljubljane Zoran Janković, glavna urednika Jutarnjega lista in Dela Goran Ogurlić in Bojan Budja, direktoric­a Dela Nataša Luša in minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek.
 ?? ?? Tanja Vidmar Petković in Ana Lampič iz Turizma Ljubljana pred inovativno skulpturo slovitega arhitekta Jožeta Plečnika
Predstavit­ve revije Like se je udeležil tudi prvi predsednik RS Milan Kučan.
Tanja Vidmar Petković in Ana Lampič iz Turizma Ljubljana pred inovativno skulpturo slovitega arhitekta Jožeta Plečnika Predstavit­ve revije Like se je udeležil tudi prvi predsednik RS Milan Kučan.
 ?? ?? Izšla je v obeh državah, in to na kar 236 straneh.
Izšla je v obeh državah, in to na kar 236 straneh.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia