Slovenske Novice

Sebičnega partnerja ne zanima vaše mnenje

Če želite rešiti zvezo, morate ukrepati takoj Sebičnim žaljivost ni tuja

-

PAZITE na znake, ki razkrivajo, ali je partner sebičen, kar zelo slabo vpliva na odnos in lahko pripelje celo do razhoda, če ne boste prej ukrepali. Na kaj je treba biti pozoren?

Najprej poskrbi zase

Partner, ki v vsakem položaju najprej poskrbi zase, saj ga drugi preprosto ne zanimajo, je sebičen in nezaneslji­v. Ni slabo, da se človek ceni, a ko se ves svet vrti okoli njega, njegovega dela, hobijev ali prijatelje­v, se vprašajte, koliko vas sploh ceni. Vas potrebuje le za svoje občinstvo?

Hitri jezik

Ko se sebični ljudje znajdejo v stiski, hitro stegnejo jezik in povejo kaj žaljivega na partnerjev račun, pogosto pa tudi na račun drugih. Drugi so krivi, da gre vse narobe, lastne odgovornos­ti ne vidijo, kar jih lahko naredi zlobne. Ko vas naderejo, jih ne zanimajo vaši občutki, ampak le to, da imajo nad vami nadzor.

Nadzor

Ni treba poudarjati, da želi sebičen partner imeti vse po svojem okusu, tudi vas. Kmalu se bo vpletal v vaše življenje, ga nadziral in vam solil pamet, da bo na koncu imel zadnjo besedo pri tem, kaj boste počeli. Ne zanima ga, ali se vi ob tem dobro počutite.

Vaše mnenje ne šteje

Tudi če boste ob sebičnem partnerju lahko izrazili svoje mnenje, bodite prepričani, da ne bo štelo. Če se bo morda strinjal, bo vaše besede naredil za svoje, preostalo, kar mu ni všeč, pa preslišal.

Kompromis

Sebični ljudje ne sklepajo kompromiso­v, ampak vas prepričajo, da imajo oni prav, tako da na koncu popustite. Zakaj bi se prilagajal­i, če vas lahko prenesejo okoli in tako dosežejo svoje? Če pa že sklenejo kompromis, ga nedvomno v svojo korist.

Ð

 ?? FOTO: KHOSRORK/GETTY IMAGES ?? Vas potrebuje le za svoje občinstvo?
FOTO: KHOSRORK/GETTY IMAGES Vas potrebuje le za svoje občinstvo?

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia