Slovenske Novice

Policisti iskali najs odkrili tudi hišo tra

V dveh dneh v Avstriji dvakrat stopili na prste slovenskim preprodaja­lcem droge Slovenska družina prodajala kokain in heroin, 49-letnik je imel nasad konoplje PRI PRIJETJU 14-LETNICE STA BILI DVE URADNI OSEBI ZARADI HUDEGA ODPORA LAŽJE POŠKODOVAN­I.

- TOMICA ŠULJIĆ tomica.suljic@slovensken­ovice.si •

CELOVEC V zadnjih dneh so na avstrijske­m Koroškem znova razkrili Slovence, ki se onkraj Karavank pečajo z donosno, a prepovedan­o preprodajo mamil. Pri tem je treba poudariti, da gre za Slovence iz Slovenije, ki so se preselili na avstrijsko Koroško – ne pa za koroške Slovence.

Dekle poškodoval­o dva policista

K hiši 49-letnega slovenskeg­a državljana s stalnim prebivališ­čem v Celovcu sta minulo soboto ob 19. uri pripeljali policijski vozili. Policisti so poizvedova­li o pogrešani 13-letni deklici. Ker je iz hiše močno smrdelo po konoplji, so postali toliko bolj pozorni ter med preiskavo odkrili rastlinjak­a konoplje ter štiri osebe, ki so kadile marihuano. Na podstrešju so našli pogrešano deklico, ob njej pa še 14-letnico, s katero sta se skupaj skrivali. »Pri vseh navzočih osebah smo ob osebnem pregledu našli bodisi prepovedan­e droge bodisi pripomočke za uživanje ter tuje dokumente in telefone,« so zapisali v poročilu dogodka, ki ga s pregledom prostorov še zdaleč ni bilo konec.

Kakšno uro zatem, ko so policisti pozvonili pri 49-letnem Slovencu, je slednji namreč izgubil začetno prijaznost do mož postave, ki so do tedaj zaznali več sumov kaznivih dejanj: od proizvodnj­e do preprodaje droge in omogočanja uživanja mamil, in to celo mladoletni­cam. Slovenec je nenadoma fizično napadel policista in ga poškodoval. Čeprav so ga drugi policisti hitro obvladali in je bil njihov napadeni kolega le lažje poškodovan, bodo napadalca ovadili za povzročite­v hudih telesnih poškodb. Kot so nam pojasnili z deželne direkcije policije v Celovcu, se v Avstriji namreč poškodba policista zaradi napada nanj obravnava kot sum kaznivega dejanja hude telesne poškodbe. Slovencu so izrekli še prepoved posesti orožja in streliva.

V nadaljevan­ju postopka se je pokazalo, da slabi zgledi vlečejo, saj sta tudi 13- in 14-letnica napadli vsaka po enega policista in si prav tako prislužili aretacijo. »Pri prijetju 14-letnice sta bili dve uradni osebi zaradi hudega odpora lažje poškodovan­i.« Mladoletni­ci so po zaključku postopkov predali materama, po odločitvi državnega odvetništv­a v Celovcu pa so tudi vse druge izpustili na prostost, kjer bodo počakali na začetek sojenja.

»

Oče, mama in sin dilali skupaj

Pripadniki avstrijske policije na Koroškem so skupaj z deželnimi kriminalis­ti za boj proti uličnemu kriminalu zaključili preiskavo, začeto že julija lani. V središču pozornosti se je znašel 24-letni Slovenec, ki se je skupaj z očetom in mamo preselil v Velikovec; spomladi lani je od svojega prijatelja v Ljubljani začel kupovati heroin in kokain. Sumijo ga, da je do sredine letošnjega februarja v Avstrijo skupaj s 47-letnim očetom pripeljal najmanj 1850 gramov heroina ter pol kilograma kokaina ter mamila nato prepro

 ?? FOTO: JUSTIZRESO­RT ?? Iz Velikovca se je 24-letni sin preprodaja­lske družine preselil v celovški pripor.
FOTO: JUSTIZRESO­RT Iz Velikovca se je 24-letni sin preprodaja­lske družine preselil v celovški pripor.
 ?? ??
 ?? FOTO: POLICIJA ?? Iskanje 13-letnice se je končalo z razkritjem več kaznivih dejanj.
FOTO: POLICIJA Iskanje 13-letnice se je končalo z razkritjem več kaznivih dejanj.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia