Slovenske Novice

Uresničile se bodo Sanje

Iluzionist Sam Sebastian praznuje 25-letnico poklicnega čarodejstv­a

-

KDAJ STE SE nazadnje čemu čudili kot majhen otrok, se navduševal­i in obstali brez besed? Kaj je tisto, kar vas zjutraj zbudi v nov dan? Kaj je vaša gonilna sila, od kod črpate kreativno energijo? Vse se začne in konča v sanjah, dokler človek sanja, živi. S temi besedami ekipa z umetniškim vodjem, iluzionist­om Samom

Sebastiano­m, vabi v Mestno gledališče Ptuj, kjer se bodo 15. marca uresničile Sanje. Magični variete vas bo z vrhunskimi odrskimi iluzijami, akrobatiko, plesom, čarovnijam­i, žongliranj­em, ventrilokv­izmom in smehom popeljal na nepozabno potovanje skozi domišljijo, kjer se resničnost prepleta z magijo, v trenutek tukaj in zdaj, v prostor, kjer se izzivi zunanjega sveta razblinijo kot milni mehurček. Umetniški vodja je mednarodno priznani iluzionist Sam Sebastian, Sanje pa so eden iz niza dogodkov, ki jih pripravlja ob letošnji 25-letnici poklicnega čarodejstv­a. »Ob obletnici sem si zastavil izziv, da naredim nekaj, česar nisem še nikoli, da s tem presenetim tudi publiko. Po uspešnem dnevu čarovnije v Mariboru tako nadaljujem z dogodkom na Ptuju, kjer bom sodeloval z neverjetni­ma Matjažem Kekcem in Tino Vrdjuka Kekec iz Arbadakarb­e. Letošnja finalista šova Slovenija ima talent sta najbolj navdušila občinstvo s točko lebdenja Nabiralka zvezd in upam si trditi, da česa takega slovensko občinstvo še ni doživelo, saj je variete v našem prostoru redka posebnost, ki se ne izvaja pogosto. Zelo se veselim novega izziva, saj se nam bodo na odru pridružili tudi prav posebni gostje,« je povedal Sam Sebastian.

Pomembno je zaupanje

Nabiralka zvezd, nad katero smo se navduševal­i pred malimi zasloni, je do zdaj njuna najzahtevn­ejša točka, ki sta jo izvedla, v magičnem varieteju pa bodo gledalci videli še mnogo več. »Sanje so predstava, ne zgolj točka, zato je zahtevnost še toliko večja,« sta povedala mlada oče in mama, ki se jima ideje za nastope razvijejo spontano. »Tako je, tudi Nabiralka zvezd se je utrnila tako. Ob sprehodih, večernih pogovorih ... v magičnem varieteju bo kar precej takšnih točk, ki so plod najine domišljije, ki se rodijo tako spontano, da te včasih kar preseneti,« pravita Tina in Matjaž, ki sta nam zaupala tudi, kaj je potrebno, da se takšna točka sploh lahko izvede. »Tehnično je veliko zahtev – od velikosti odra, svetlobe do natančnost­i pri delu najine ekipe ... Seveda tudi najina pripravlje­nost, poznavanje

 ?? FOTO: OSEBNI ARHIV ?? Tina Vrdjuka Kekec in Matjaž Kekec sta letos navdušila v oddaji Slovenija ima talent s točko Nabiralka zvezd.
FOTO: OSEBNI ARHIV Tina Vrdjuka Kekec in Matjaž Kekec sta letos navdušila v oddaji Slovenija ima talent s točko Nabiralka zvezd.
 ?? FOTO: KLEMEN RAZINGER ?? Iluzionist Sam Sebastian 25-letnico poklicnega čarodejstv­a proslavlja z izzivi. Eden izmed njih je Magični variete Sanje.
FOTO: KLEMEN RAZINGER Iluzionist Sam Sebastian 25-letnico poklicnega čarodejstv­a proslavlja z izzivi. Eden izmed njih je Magični variete Sanje.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia