Slovenske Novice

Betelgeza iz ozvezdja Orion

Prinaša vojno zmago, bogastvo, športne uspehe, slavo Človek se ne sme preveč napihniti, ostati mora ranljiv in ponižen

-

BETELGEZA je še ena v nizu največjih zvezd oziroma zvezda prve magnitude. Leta 2000 je bila na 28. stopinji in 45 minut zodiakalne­ga znamenja dvojčkov. Je živo rdeče oranžna spremenlji­va zvezda uspeha in moči. Ker gre za desno roko, desno ramo Oriona, predstavlj­a tisto, kar je jasno in močno. Nakazuje talente in sposobnost­i, učinkovito­st. Prinaša vojno zmago, napredovan­je, bogastvo. Povezujemo jo s športnimi uspehi, prinaša zmage in večno slavo. V negativnih povezavah predstavlj­a možnost, da vate udari strela, ali celo verjetnost uboja. Povezujejo jo z New Yorkom, še najbolj z Manhattnom.

Ker je iz ozvezdja Oriona, lepega velikanske­ga lovca, lahko prinaša tudi velike, a ne nujno srečne ljubezni, velike dosežke in uspehe, a tudi padce zaradi ljubosumja, samohvale in groženj tistim, ki so nam dali priložnost. Po eni strani nosi to ozvezdje lepoto, privlačnos­t, sposobnost, velike ljudi, po drugi tudi krepke preizkušnj­e in nujnost vsaj malo ponižnosti, da se usoda ne bi premočno z nami poigrala.

Charlie Sheen ima Jupiter v konjunkcij­i z Betelgezo v 2. hiši, Jupiter je vladar 8., nakazuje, da s svojim talentom lahko pridobi materialno bogastvo in uspeh. Ker je Jupiter v opoziciji z Luno, lahko to preobilje vsaj delno škodi njegovi psihični stabilnost­i. Dolly Parton ima severni lunin vozel v 10. hiši na Betelgezi, harmonično vezan na Luno in Jupiter, tako prihaja iz preprostih razmer, a jo življenje podpre pri poslovnih ambicijah in z delom, trudom in talentom postane popularna, deležna podpore in navdušenja. Paul McCartney ima Sonce v konjunkcij­i z omenjeno zvezdo v 10. hiši, še v konjunkcij­i z Jupitrom, tako vidimo hiter in strm uspeh zaradi talentov, dela, volje. Ker je Sonce vladar 11. hiše, tudi hitro družbeno prepoznavn­ost in sprejetost.

Ta velika zvezda torej dvigne človeka, a se ne sme preveč napihniti in mora ostati vsaj malo človeški, ranljiv in ponižen, da ne umre prezgodaj ali si nakoplje večjih zdravstven­ih težav. MIHAELA MALEČKAR

 ?? FOTO: OSCAR GUTIERREZ ZOZULIA/GETTY IMAGES ?? Najdemo jo na 28. stopinji dvojčkov.
FOTO: OSCAR GUTIERREZ ZOZULIA/GETTY IMAGES Najdemo jo na 28. stopinji dvojčkov.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia