Slovenske Novice

Gradijo najvišji rezidenčni zvonik

Viden bo z razdalje šestih kilometrov V njem bo na voljo 649 stanovanj

-

DUBAJ že dolgo velja za mesto presežkov, zdaj pa bodo k vsem »naj« stavbam dodali še eno - najvišji rezidenčni zvonik na svetu. Aeternitas, kar v latinščini pomeni večnost, bo samo 22 metrov nižji od najvišje rezidenčne stolpnice na svetu in še nekaj metrov več od najvišjega zvonika, ki stoji v Meki. Stolp v Dubaju je zasnovalo podjetje London Gate v sodelovanj­u z znamenitim švicarskim proizvajal­cem luksuznih ročnih ur Franckom Mullerjem, stanovanja v njem, na voljo so eno- in trosobna, pa tudi ogromni luksuzni dupleksi s pogledom na marino, pa je že mogoče kupiti, čeprav bodo končana šele junija 2027. Skupno bo v stolpnici 649 stanovanj, v pritličju bo stanovalce in obiskovalc­e pričakal portir, ki bo na voljo 24 ur na dan, enako velja za čistilno službo, stanovalci bodo lahko vsak del dneva in noči naročili tudi postrežbo v sobo. Snovalci pravijo, da bodo v stavbi na voljo »storitve kot v hotelu, a v kombinacij­i z udobjem in zasebnostj­o doma«. V stolpnici bodo poleg stanovanj še telovadnic­a, studio za jogo, pokriti in zunanji bazen, kozmetični salon, pa kinodvoran­e, knjižnica in prostor za koncerte. Kot je na predstavit­vi projekta dejal predstavni­k podjetja London Gate, bo ura na vrhu stolpnice vidna šest kilometrov daleč, ne le zaradi višine stavbe, ogromna bo namreč tudi sama ura, v višino bo merila 40 in v širino 30 metrov. Tudi sicer ura ne bo videti kot tiste na tradiciona­lnih zvonikih, veliko bolj namreč spominja na elegantno zapestno uro, kot jih izdeluje Franck Muller. Tudi on ima namreč kolekcijo Aeternitas, gre pa za enega najbolj kompleksni­h dizajnov

Stanovanja naj bi bila vseljiva do junija 2027.

 ?? FOTO: LONDON GATE ?? ur, tiste iz omenjene kolekcije namreč vsebujejo tako imenovani večni koledar, zanje pa je treba odšteti okrog 10.000 evrov. B. K. P.
Zasnovali so ga v sodelovanj­u s prestižnim švicarskim urarjem.
FOTO: LONDON GATE ur, tiste iz omenjene kolekcije namreč vsebujejo tako imenovani večni koledar, zanje pa je treba odšteti okrog 10.000 evrov. B. K. P. Zasnovali so ga v sodelovanj­u s prestižnim švicarskim urarjem.
 ?? FOTO: INSTAGRAM ?? Ure s podpisom Franck Muller je mogoče kupiti tudi rabljene za nekaj evrskih tisočakov.
FOTO: INSTAGRAM Ure s podpisom Franck Muller je mogoče kupiti tudi rabljene za nekaj evrskih tisočakov.
 ?? FOTO: LONDON GATE ?? Opremljena bodo z najbolj luksuznimi materiali.
FOTO: LONDON GATE Opremljena bodo z najbolj luksuznimi materiali.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia