Slovenske Novice

Nokavt še za Olimpijo

V četrtfinal­u nogometneg­a pokala Pivovarne Union brez najboljših Koper zaostajal, toda premagal zeleno-bele

- GORAZD NEJEDLY

Koper, Mura, Kalcer Radomlje, Beltinci, Gorica, Ilirija in Triglav, to je sedmerica četrtfinal­istov pokala Pivovarne Union. V zadnjih tekmah osmine finala je pogrom favoritov na »domačem igrišču« v Spodnji Šiški dopolnila še branilka naslova Olimpija. Izločili so jo zviti in spretni Koprčani (4:2, Marko Brest, Ivan Posavec; Enej Jelenić, Wisdom Sule, Timothe Nkada, Enej Marsetič).

Mura je bila zanesljiva v občinskem derbiju proti Čardi (3:0, Nikola Jovićević, Borna Proleta, Martin Korpič avt.). Zadnjega četrtfinal­ista je sinoči dal dvoboj Nafte in Rogaške. Četrtfinal­e bo na sporedu 3. aprila. Sredin bliskovit zasuk Radomljano­v v Ljudskem vrtu je pomenil veliko razočaranj­e za Mariborčan­e, ki so tekmovalno uspešnost po praktično izgubljeni prvenstven­i bitki reševali v pokalnem tekmovanju. Prav ničesar niso prepustili naključju, saj so bili tudi v karanteni. Toda »račun brez krčmarja« ni prinesel le sezono brez lovorike, temveč je močno zapletel tekmovalno kombinator­iko do konca sezone, saj četrtouvrš­čeni v 1. SNL ne bo videl Evrope. Mariborčan­i so sicer na tretjem mestu, a si kljub odlični prvenstven­i podobi ne smejo privoščiti spodrsljaj­a, saj jim za vrat diha Bravo.

Olimpija ostaja v bitki za naslov, za tolažbo ima pred seboj udobnejše evropsko poletje, ki ga zagotavlja le drugo mesto. Slovenski podprvak bo namreč kvalifikac­ije za konferenčn­o ligo začel v drugem kolu konec julija (25.), medtem ko bodo prvak, pokalni prvak in tretjeuvrš­čeni v akciji že 9. ali 10. julija (kvalifikac­ije za ligo prvakov) in 11. julija (kvalifikac­ije za evropsko ligo in konferenčn­o). Za evropsko ligo se

bo potegoval pokalni prvak. Pokalni razplet v osmini finala je nagradil prvoligašk­e poražence uvodnega dela sezone, Radomljane, Sobočane in Koprčane. Primorci so se pokalne lovorike veselili leta 2022 pod taktirko trenerja Zorana Zeljkovića, zdajšnjega Olimpije. Njegovima kolegoma, koprskemu Aleksandru Radosavlja­viću in soboškemu Tončiju Žlogarju, je hkrati močno odleglo po ligaških razočaranj­ih in se lahko bolj sproščeno in z manj pritiska osredotoči­ta na svoji poslanstvi. Slovo favoritov je tudi velika priložnost za drugoligaš­e, večina teh je z vrha lestvice: Beltinci so vodilni, Gorica četrta, Triglav peti. Le Ilirija, 15. v 2. SNL, je nepričakov­ana med osmerico.

 ?? FOTO: JOŽE SUHADOLNIK ?? Zoran Zeljković je na klopi Olimpije izgubil pokalno bitko proti Kopru, pri katerem je začel sezono.
FOTO: JOŽE SUHADOLNIK Zoran Zeljković je na klopi Olimpije izgubil pokalno bitko proti Kopru, pri katerem je začel sezono.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia