Slovenske Novice

V iskanju najlepšega pirha

Nagradni natečaj Naj pirhi Slovenskih novic bo potekal do ponedeljka, 25. marca 2024 Zaradi vztrajanja Slovenskih novic se ponovno uvajajo že skoraj pozabljene igre s pirhi

- • L. K.

LJUBLJANA Že teden dni poteka nagradni natečaj Naj pirhi Slovenskih novic. Naj zato še enkrat ponovimo, da pričakujem­o vaše izdelke najpozneje do ponedeljka, 25. marca 2024. Ki bo tudi edini dan, ko jih boste lahko prinesli osebno: takrat jih bomo sprejemali v kiosku na ploščadi pred stavbo Slovenskih novic v Ljubljani, in sicer med 10. in 14. uro. Če se boste odločili za to možnost, ne pozabite na izpolnjeno prijavnico.

In tudi tokrat boste lahko z vašimi umetninami sodelovali v treh kategorija­h: tradiciona­lni, sodobni in otroški. Izbrati po tri najboljše v posamezni kategoriji ni bil še nikoli mačji kašelj, ne ob prvem nagradnem natečaju leta 1993 kot tudi ne lani, ko so med stotnijo vaših

prispelih pirhov slavili Erika Bohinc iz Lesc (v kategoriji kulturna dediščina), Klara Jurkovič iz Domžal (sodobna ustvarjaln­ost) ter Tian Veselič iz Trebnjega (sodobna otroška ustvarjaln­ost).

Že osemindvaj­setič

Tudi ob lanski izvedbi nagradnega natečaja smo iskali tisto najlepšo kombinacij­o med religiozni­m vidikom, ki je stvar vsakega posameznik­a in njegove verske zavesti, ter ustvarjaln­im, ki pa je izrazito povezan z naravnim okoljem, s prebujanje­m narave v tem pomladnem obdobju, prav to pa dokazano prispeva k še večji ustvarjaln­osti. »V Sloveniji tako radi govoričimo, kako trajnostni da smo, kako zeleni in povezani z naravo, prav tradiciona­lni natečaj Slovenskih novic pa vsakič znova ponudi tisto najlepšo priložnost, da vse

JE BIL prvi natečaj.

ostane!« Okraševanj­e in barvanje velikonočn­ih pirhov sta zanesljivo ostala. Da je tako, pa že tradiciona­lno pripomore tudi nagradni natečaj Naj pirhi Slovenskih novic. Drage bralke in bralci, vabljeni, torej, da s svojimi pirhi sodelujete tudi letos, že osemindvaj­setič.

TRADICIONA­LNI NATEČAJ SLOVENSKIH NOVIC VSAKIČ ZNOVA PONUDI TISTO NAJLEPŠO PRILOŽNOST, DA TUDI V PRAKSI POKAŽEMO, KAKO TRAJNOSTNI SMO.

 ?? FOTO: NELLISYR/GETTY IMAGES ?? Uporabite domišljijo in s svojimi pirhi očarajte ocenjevaln­o komisijo.
FOTO: NELLISYR/GETTY IMAGES Uporabite domišljijo in s svojimi pirhi očarajte ocenjevaln­o komisijo.
 ?? FOTO: DEJAN JAVORNIK ?? Tako kot je bil že na premieri pred tremi desetletji, bo Janez Bogataj tudi letos prvi ocenjevale­c prispelih pirhov.
FOTO: DEJAN JAVORNIK Tako kot je bil že na premieri pred tremi desetletji, bo Janez Bogataj tudi letos prvi ocenjevale­c prispelih pirhov.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia