Slovenske Novice

Med šestimi umorjenimi tudi dojenček

Kanadska policija prijela 19-letnega osumljenca za šestkratni umor Priseljene­c iz Šrilanke je živel v hiši z družino, člane je pokončal

- • STA, T. H.

OTTAWA Kanadska policija je pridržala 19-letnika, ki je osumljen umora štirih otrok in dveh odraslih oseb v predmestju prestolnic­e Ottawa. Osumljenec je bil znanec umorjene družine, ki se je nedavno priselila iz Šrilanke, in je živel v isti hiši. Tudi sam je priseljene­c s tega azijskega otoka in države. Policija je sporočila, da so v sredo v hiši našli posmrtne ostanke štirih otrok, njihove 35-letne matere in 40-letnega moškega, ki je opredeljen kot družinski prijatelj. Otroci so bili stari sedem, štiri in dve leti, med mrtvimi pa je bil tudi komaj dva meseca in pol star dojenček. Očeta pobitih otrok so našli hudo ranjenega v isti hiši in so ga v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico. Policija je še sporočila, da je bilo za zločine uporabljen­o orožje z ostrim robom. Kanadski mediji so po grozljivem zločinu razkrili, da naj bi bil domnevni storilec Febrio De-Zoysa v Kanadi kot študent. To so potrdili tudi v višješolsk­i izobraževa­lni ustanovi Algonquin, kjer naj bi obiskoval drugi letnik.

Sosedje umorjene družine so povedali, da je šlo za prijetne ljudi, ki so se trudili kar najbolje vključiti v lokalno okolje. Družina naj bi tik pred grozljivim koncem, ki ga je preživel le oče, z osumljence­m praznovala njegov 19. rojstni dan in mu celo pripravila rojstnodne­vno zabavo. Župan Ottawe Mark Sutcliffe je na omrežju X zapisal, da je to eden najbolj pretreslji­vih primerov nasilja v zgodovini mesta. Kanadski premier Justin Trudeau je na novinarski konferenci povedal, da ga je grozljiva tragedija hudo pretresla in pričakuje, da bo policija opravila svoje delo.

 ?? FOTO: FACEBOOK ?? Družinski pokol je preživel le oče.
FOTO: FACEBOOK Družinski pokol je preživel le oče.
 ?? FOTO: BLAIR GABLE/ REUTERS ?? Takšnega zločina v Ottawi ne pomnijo.
FOTO: BLAIR GABLE/ REUTERS Takšnega zločina v Ottawi ne pomnijo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia