Slovenske Novice

Med drevesa nad potok

Z 1,54 promila pod kapo je 55-letnik zapeljal na levo in treščil v pravilno vozečega

- V. A.

LJUBLJANA • V 48 urah se je v Sloveniji zgodilo 218 prometnih nesreč. V njih se je 20 udeležence­v lažje ranilo, v 198 nesrečah pa je nastala materialna škoda. Na cesti Škofja Loka–Kranj je v soboto nekaj po 18. uri 55-letni voznik (napihal je 1,54 promila) zapeljal na nasprotno stran in čelno trčil v pravilno vozečega voznika. Oba ranjena voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico. Zoper 55-letnika sledi kazenska ovadba.

V garažni hiši Velenjka v Velenju je pozno popoldne potekalo neprijavlj­eno srečanje ljubitelje­v predelanih in športnih vozil, zbralo se je okoli 50 vozil. Udeleženih je bilo približno 100 oseb. Policisti so ob spremljanj­u dogajanja zaznali več kršitev cestnoprom­etnih predpisov. Zoper kršitelje so ustrezno ukrepali: v štirih primerih so izdali plačilne naloge, dve vozili pa izločili iz prometa in jima odvzeli registrske tablice. Na Ljubljansk­i cesti v Kamniku je okoli 17. ure voznik osebnega avta pri speljevanj­u vzvratno zaradi nepravilne­ga premika trčil v pešca in ga lažje ranil.

Ob 7.30 je na relaciji Sovodenj–Trebija 47-letna voznica zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča s tovornim vozilom zapeljala z vozišča in trčila v skalo. Tovorno vozilo se je po trku prevrnilo. Voznica se je lažje ranila. Nekaj čez polnoči je na lokalni cesti v Srednjem Vrhu voznik, ki je vozil proti Polhovemu Gradcu, zaradi neprilagoj­ene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo, vozilo pa je zdrselo v strugo potoka. Voznik se je lažje ranil, napihal pa je 1,87 promila.

Na Šišenski cesti v Ljubljani je v petek okoli 19.30 voznik osebnega vozila na prehodu za pešce zbil peško in jo lažje ranil. Okoli 16.30 je 20-letni voznik na območju Hotavelj zaradi neprilagoj­ene hitrosti na mokrem vozišču zapeljal s ceste in z avtom obstal med drevesi nad potokom. V avtu je imel tudi dva potnika. Zoper 20-letnika vodijo postopek.

V naselju Bača pri Materiji sta ob 12.41 trčili osebni vozili. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator­ja ter pomagali sežanskim reševalcem pri oskrbi ranjencev. Reševalci so 3 ranjence odpeljali v izolsko bolnišnico. Voznik je ob 4.54 prijavil, da je na cesti od Ribnice proti Divači zaviral zaradi divjadi na cesti, ko mu je v zadnji del vozila trčil voznik osebnega avta, zatem pa odpeljal naprej. Povedal je podatke o vozilu. Policisti so pobeglega voznika izsledili na ŽP Kozina: 51-letnik je napihal 1,52 promila, veljavnega vozniškega dovoljenja pa nima. Postopek sledi.

Shodili so

Zaradi hujših prekrškov v cestnem prometu so v 48 urah 13 voznikom zasegli vozilo. Ob 1. uri so policisti na počivališč­u Ravne kontrolira­li tovorno vozilo, ki ga je vozil 26-letnik. Ker mu je poteklo prometno dovoljenje, so odvzeli registrske tablice. Ugotovili so tudi nepravilno naložen tovor, voznik pa pri sebi ni imel listin (prometno in vozniško dovoljenje). Vozilo so izločili iz prometa in izdali plačilni nalog. Na območju Šentilja so popoldne obravnaval­i možakarja, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,73 promila) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na avtocesti za predorom Kastelec so nekaj po 18. uri ustavili 29-letnega voznika osebnega avta, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Hitri postopek so uvedli tudi za lastnico vozila, ki je dala avto 29-letniku v uporabo, čeprav je vedela, da nima vozniškega dovoljenja. Radovljišk­i policisti so nekaj pred 14. uro ustavili 64-letno voznico, ki je napihala 2,02 promila. V Mariboru so obravnaval­i moškega, ki je vozil neregistri­ran moped, vozniške pa nima. Blejski policisti so nekaj po 12. uri ustavili 36-letnega voznika, ki nima vozniškega dovoljenja. Dopoldan so imeli v Kopru v postopku 54-letnega mopedista, ki je bil pri hitrem testu pozitiven na mamila. Strokovni pregled je odklonil. Na območju Kranja so zjutraj obravnaval­i 43-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

 ?? FOTO: PP ŠKOFJA LOKA ?? Zletel s ceste.
FOTO: PP ŠKOFJA LOKA Zletel s ceste.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia