Slovenske Novice

Žaklju prijetno kot doma

Košarkarji Budućnosti vnovič osvojili Stožice Cedeviti Olimpiji očitno preostaja boj za četrto mesto v ligi ABA

- EDUARDO BROZOVIČ

LJUBLJANA • Košarkarji Budućnosti ostajajo težko rešljiva uganka za Cedevito Olimpijo. Ljubljanča­ni so v minulih tednih premagali na domačem parketu evroligaša Partizan in Crveno zvezdo, zato pa so tretjo sezono zapored klonili proti tekmecem iz Podgorice. Po porazu v derbiju 22. kroga lige ABA z 72:80 (54:56, 37:41, 14:18) se bodo morali sprijaznit­i, da jim bržkone preostaja le bitka za četrto mesto z Zadrom, ki bo njihova naslednja ovira. »Vedeli smo, da nas po pokalnem in reprezenta­nčnem premoru čakajo trije zahtevni dvoboji z neposredni­mi tekmeci za vrh.

Na žalost smo slabo začeli, podobno kot prejšnji teden v Beogradu proti Partizanu. Budućnost nas je z agresivno obrambo upočasnila, potem smo začeli igrati preveč statično in individual­no. Potreboval­i smo precej časa, da smo se vrnili v igro, nasploh pa smo prejeli preveč točk po izgubljeni­h žogah in iz drugih akcij,« se je po osmem porazu v regionalni sezoni (Budućnost je ostala pri petih) pridušal Olimpijin trener Zoran Martić. Ne pozabimo, na prvi tekmi v Podgorici je Cedevita Olimpija zmagala z 82:81. Med stožiškimi košarkarji, ki so v prvih petih minutah zaostali z 2:10, je bila najučinkov­itejša trojica Američanov – Justin Cobbs in Shawn Jones sta dosegla po 15 točk, Dewayne Stewart 13 – 24-letni Rus s slovenskim potnim listom Aleksander Šaškov igra vse bolje in je dodal 10 točk, manjši od pričakovan­ega pa je bil učinek domačih staroselce­v. Jaka Blažič je prilezel do 10 točk, a z metom za tri točke 1:6, Zoran Dragić (5), Alen Omić, Rok Radović (po 2) in Gregor Glas (0) pa so družno zbrali zgolj devet točk s skupnim metom iz igre 4:18. Cedevita Olimpija je ob tem gladko izgubila skok s 24:35 in gostom omogočila, da so metali za dve točki s 60,5-odstotnim izkoristko­m.

Zmagovalci z mešanimi občutki

Pri Budućnosti je le center Kenan Kamenjaš (16) dosegel več kot 10 točk, nekdanji ljubljenec stožiškega

» SLABO SMO ZAČELI, PODOBNO KOT PROTI PARTIZANU.

občinstva Yogi Ferrell se je ustavil pri osmih točkah. Strateg gostov, Postojnčan Andrej Žakelj, ki je v obdobju 2010-15 deloval kot pomočnik glavnih Olimpijini­h trenerjev, je imel po devetem zaporednem uspehu črnogorske­ga moštva mešane občutke. »Čestitke igralcem za zmago, vse drugo bi bilo lahko bolje. Imeli smo slab napadalni dan, za tri točke smo metali zgolj 4:18. Na koncu nas je rešil skok, nekajkrat smo se tudi dobro ubranili. Po premoru smo daleč od iger, ki smo jih prikazoval­i v prejšnjih dveh mesecih,« je ocenil. Pred Ljubljanča­ni so še štirje nastopi, gostovanje pri Zadru, Krki in Ciboni ter domači dvoboj z Mornarjem. Trenutno so pri svojem povprečju regionalni­h porazov od združitve z zagrebško Cedevito: v prvih treh sezonah so jih doživeli po osem, lani devet.

 ?? FOTO: ABA ?? Justin Cobbs je bil tri sezone član Budućnosti (in črnogorski reprezenta­nt), a ji je nasul 15 točk.
FOTO: ABA Justin Cobbs je bil tri sezone član Budućnosti (in črnogorski reprezenta­nt), a ji je nasul 15 točk.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia