Slovenske Novice

Olimpija ni izkoristil­a vijoličneg­a darila

V štajerskem derbiju so nogometaši Celja izgubili dve točki v zadnjih minutah Olimpija v Murski Soboti zaostajala, a z jalovo premočjo osvojila vsaj točko

- •

LJUBLJANA Prvenstven­a bitka se ni zapletla. Maribor je v 25. krogu 1. SNL iztrgal dve točki vodilnemu Celju (1:1), toda nogometaši Olimpije niso izkoristil­i darila največjih tekmecev. V Murski Soboti so zeleno-beli iztržili le točko (1:1), potem ko so bili v zaostanku že od 2. minute po golu Roberta Čakša. Slab teden, v katerem so ostali brez pokalne lovorike, so morda začinili tudi s predajo šampionske paličice. Vodilni Celjani so 11 tekem pred koncem zadržali prednost sedmih točk pred branilci naslova. »Zadovoljen sem in čestitam fantom. Bili so trenutki, ko smo trpeli, in trenutki, Maria Kvesića, nepripravl­jenega Luko Menala in zgolj postavnega Sundayja Adetunjija? Nigerijec je kot četrti tujec moral na tribuno. Po golu so se Celjani strahopetn­o umaknili v obrambni gard, namesto da bi šli v lov za drugim golom.

»Tega si nismo želeli in to ni bil naš načrt. Tekmec, ki ni imel česa izgubiti, nas je stisnil in je več tvegal,« je Krznar pojasnil nenamerni umik v obrambne okope. Hrvaški strokovnja­k morda ni pravočasno ukrepal z osvežitvij­o v zvezni vrsti – prej kot tekalno sposobnejš­i Tamar Svetlin bi moral iz igre sicer ustvarjaln­ejši, a vidno upehani kapetan Denis Popović. V slabši formi je tudi Rus Jegor Prucev.

Kljub vsemu so lahko v celjskem taboru mirni. Včerajšnji spodrsljaj Olimpije proti bojevitim Sobočanom sodi v kategorijo velikih zdrsov. Ljubljanča­ne je rešil Justas Lasickas, ki ni dobro vedel, kaj naj bi storil z žogo. Ko se mu je za trenutek razprl pogled do Murinih vrat, je neoviran močno ustrelil in neubranlji­vo zadel desni spodnji kot vrat Florijana Raduhe. GORAZD NEJEDLY

 ?? FOTO: VORANC VOGEL ?? Vijolični mojster El Arbi Soudani je v prvem polčasu v Celju povzročal veliko težav Žanu Karničniku (desno) in Klemnu Nemaniču, v drugem ga je slovenski reprezenta­nt »skril«.
FOTO: VORANC VOGEL Vijolični mojster El Arbi Soudani je v prvem polčasu v Celju povzročal veliko težav Žanu Karničniku (desno) in Klemnu Nemaniču, v drugem ga je slovenski reprezenta­nt »skril«.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia