Slovenske Novice

Fotografij­a sproža nove teorije zarote

Ta je preveč obdelana za agencije Govoric, kaj se dogaja s Kate Middleton, kar ne morejo utišati

- •

LONDON Britanska kraljeva palača nikakor ne more utišati govoric in ugibanj o tem, kaj se dogaja z valižansko princeso. Potem ko je palača objavila prvo uradno fotografij­o Kate Middleton po januarski operaciji trebušne votline, se je namreč zdelo, da jim je uspelo pomiriti Britance, a jo je nato več tiskovnih agencij umaknilo s svojih portalov zaradi suma manipulaci­je. Opozorili so na napake pri levi roki princese Charlotte, poroča britanski BBC. Vse skupaj je prekinila princesa, ki je priznala, da je sama uredila portret, in se opravičila za morebitno zmedo. Vprašanje pa je, ali bo pojasnilo zadovoljil­o skeptike.

Nedosledno­sti

Fotografij­a, ki jo je posnel princ William ob materinske­m dnevu, je bila prva uradna slika Kate po njeni operaciji želodca v januarju. Na njej je videti valižansko princeso, ki sedi, obdana pa je s svojimi tremi otroki, princema Louisom in Georgeem

ter princeso Charlotte. Princesa Kate se je ob tem tudi zahvalila javnosti za vse izraze podpore v zadnjem času. Fotografij­o so v nedeljo objavili prek uradnih kanalov Kensington­ske palače in hitro je zakrožila po svetovnih medijih, kar je tudi praksa ob objavi uradnih kraljevih fotografij. Agencije Getty Images, AFP, Reuters in Associated Press pa so jo nato umaknile, češ da so opazile nedosledno­sti pri postavitvi leve roke princese Charlotte.

Običajno gredo vse uradne fotografij­e skozi medijsko ekipo Kensington­ske palače, ki upravlja družbena omrežja para. »Kot mnogi amaterski fotografi tudi jaz občasno eksperimen­tiram z montažo,« pa je zdaj pojasnila princesa. Očitek sicer ni, da je fotografij­a lažna ali da princesa Kate v resnici ni tako zdrava, kot deluje na fotografij­i, le da del fotografij­e morda ne ustreza resničnost­i v celoti. A seveda vsaka tovrstna manipulaci­ja le še podpihuje teorije zarote glede njenega zdravstven­ega stanja. Vsaka od agencij ima sicer svoje pravilnike glede objavljanj­a medijskega materiala, to velja tudi za fotografij­e. Nekatere imajo zelo stroga pravila in ne dovoljujej­o nikakršnih popravkov, z izjemo na primer retuširanj­a prahu, piše BBC.

STA, JU. P.

 ?? FOTO: TWITTER/KENSINGTON­ROYAL ?? Najbrž bi bilo bolje, da bi delo zaupala strokovnja­ku.
FOTO: TWITTER/KENSINGTON­ROYAL Najbrž bi bilo bolje, da bi delo zaupala strokovnja­ku.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia