Slovenske Novice

Pes ubil novorojenč­ka

3-mesečni fantek je bil takoj mrtev Poškodovan­a sta bila tudi njegova mati in oče

- A. J.

WOODBRIDGE • V New Jerseyju se je konec tedna pripetila grozljiva tragedija: družinski pes je napadel svoje skrbnike in pri tem ubil trimesečne­ga dojenčka. Policija je bila o tem obveščena v soboto, malo pred 6.30 po lokalnem času. Otrok je bil takoj mrtev, mamo in očeta pa so po posredovan­ju odpeljali v bolnišnico na zdravljenj­e. Pes je družino napadel doma v njihovi hiši v kraju Woodbridge.

Poleg otroka je bila resno poškodovan­a 21-letna mama, ki jo je pes ugriznil v obraz, roke in noge. Kakšne poškodbe je utrpel 27-letni oče, ni znano. Psa so veterinarj­i že usmrtili. Za zdaj naj ne bi bila vložena nobena obtožnica, vendar preiskava še poteka.

Čez lužo so se letos organi pregona odzvali na več prijavljen­ih napadov psov po vsej državi. V Cliftonu v Južni Karolini so tako so 14. februarja štirje psi (neznane pasme) napadli 11-letnega dečka, ko je hodil proti avtobusni postaji. Mati poškodovan­ega dečka Amy Lowe je povedala, da je njen sin med napadom dobil 60 ugrizov. Dečka so odpeljali v bolnišnico, kjer so ga oskrbeli zaradi zelo resnih poškodb. Po napadu sta bila dva psa iz tropa uspavana, druga dva pa sta po besedah policije pobegnila. Lastnika niso našli. Le dan zatem je v Comptonu v Kalifornij­i umrl 35-letni moški, potem ko ga je poškodoval najmanj eden od njegovih pitbulov. Imel je pet odraslih pitbulov in osem mladičev. V Hartsellu v Alabami je 26. februarja angleški buldog usodno napadel sosedovega otroka, ki se je vozil s kolesom in je vstopil na dvorišče, kjer je buldog živel. Štiriletni Beau Clark je po napadu umrl. Obtožnica ni bila vložena, saj je bila žival varno nameščena na svojem posestvu in v preteklost­i ni imela nasilnega ali agresivneg­a vedenja. Psa so po napadu evtanazira­li.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Psa so po tragediji evtanazira­li (simbolična fotografij­a).
FOTO: GETTY IMAGES Psa so po tragediji evtanazira­li (simbolična fotografij­a).

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia