Slovenske Novice

Tresli so se parkomati, padel le

Štirje Kočevci naj bi vlamljali tudi v garderobne omarice in jih praznili Izplen tožilstva je boren: le eden je obsojen na štiri mesece zapora

- BOŠTJAN CELEC bostjan.celec@slovensken­ovice.si

LJUBLJANA • Sodba v imenu ljudstva: »Darvin Slapšak je kriv, da je 10. novembra 2014 ob 3.06 na parkirišču na Petkovškov­em nabrežju v Ljubljani s primernim orodjem na vzvod in s silo telesa poskušal vlomiti v blagajno parkomata, last družbe JP LPT, d. o. o., da bi iz nje vzel denar, vendar mu to ni uspelo in je njihovo dejanje ostalo pri poskusu. Izreče se mu kazen štiri mesece zapora.«

Tako boren je bil izplen tožilstva v primeru vlomov v ljubljansk­e parkomate in garderobne omarice na glavni železniški postaji. Obtoženi so bili namreč štirje Kočevci, a trije zdaj nepravnomo­čno veljajo za nedolžne.

Stara znanca črne kronike

Dvainštiri­desetletni Darvin in tri leta mlajši Domen Slapšak sta po prepričanj­u organov pregona 18. oktobra 2014 skupaj z mladoletni­ma sostorilce­ma poskušala vlomiti v parkomat na Trgu osvobodiln­e fronte, a jim to ni uspelo. Nato pa so »po mojstrsko«, ko se je pozneje izrazil eden od varnostnik­ov osrednje stavbe na železniški postaji, lotili vloma v tamkajšnje garderobne omarice. Kasete z denarjem, ki so bile vgrajene v avtomatske omarice in v katere se je od potnikov, ki so si želeli vanje na varno spraviti svoje stvari, natekal drobiž, so tako elegantno spravili nazaj na prvotno mesto, da varnostnik sprva sploh ni opazil, da bi bilo kaj narobe. Odnesli so 2367 evrov. Devetintri­desetletni Zdravko Hudorovič, 25-letni Cvetko Grm in Domen Slapšak so bili prav tako obtoženi vloma v garderobne omarice na železniški postaji. Ukradli naj bi 240 evrov. Kar trikrat pa naj bi v bližini vlamljali v parkomate. Enkrat naj bi ukradli 987 evrov, drugič 387 evrov, tretjič pa jim vlomiti ni uspelo.

Ob koncu sojenja je ljubljansk­a okrožna sodnica Klavdija Bercieri za poskus enega vloma obsodila le Darvina Slapšaka, preostale obtožence pa oprostila po 358.

 ?? FOTO: TOMI LOMBAR ?? V garderobne omarice naj bi vlamljali na železniški postaji.
FOTO: TOMI LOMBAR V garderobne omarice naj bi vlamljali na železniški postaji.
 ?? FOTO: TOMI LOMBAR ?? Iz Kočevja je prišel praznit parkomat v Ljubljano.
FOTO: TOMI LOMBAR Iz Kočevja je prišel praznit parkomat v Ljubljano.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia