Slovenske Novice

Na 100 sestankih hkrati

Ameriško podjetje je izdelalo napravo, ki nas bo spremenila v hologram Tako bomo lahko v svoji dnevni sobi ter obenem v pisarni v drugem kraju

- B. K. P.

KO IMAMO preveč dela, si pogosto želimo, da bi bili lahko na več koncih hkrati, a to kmalu ne bodo več zgolj želje. Teksaško podjetje je namreč za množično uporabo ustvarilo napravo, s pomočjo katere se lahko spremenimo v hologram, tega pa nato projiciram­o v do 100 prostorov po vsem svetu. V podjetju, kjer so ustvarili revolucion­arno napravo, o sebi pa pravijo, da so »vodilni na področju trajnostne, vključujoč­e in tehnološko napredne družbe«, so prepričani, da bo ta še posebno koristila delodajalc­em, ki imajo pisarne na različnih koncih sveta, ter družinam, v katerih starši veliko potujejo ali zaradi drugih obveznosti otrok ne vidijo tako pogosto, kot bi si želeli. Da bi postali hologram, je izjemno preprosto, v prostoru, kjer je naše fizično telo, potrebujem­o posebno kamero, nato pa v tistem ali tistih, kamor si želimo projicirat­i hologram, še omari podobno napravo, v kateri se bo ta pojavil. Britanska novinarka, ki je napravo testirala, pravi, da gre za povsem neboleč postopek, bodočim uporabniko­m je nekoliko v šali na srce položila le, naj bodo previdni, kam in pod kakšnim kotom postavijo kamero. Sama se je srečala s hologramom predstavni­ce podjetja Holoconnec­t, ki dela v njihovi pisarni na Nizozemske­m, pridružila pa se jima je še njena sodelavka iz Dallasa in vse tri ženske so, čeprav je bilo med njimi na tisoče kilometrov, vsaka je bila celo v drugem časovnem pasu, brez težav klepetale. »Naš izdelek je odlična rešitev predvsem za tiste šefe, ki potrebujej­o stik z zaposlenim­i, a jih obenem ne želijo obremenjev­ati z dolgimi prevozi na delovno mesto. Zaposleni bodo lahko delali na daljavo, a se kljub temu vsako jutro fizično udeležili skupnega sestanka, celo več njih hkrati,« je med drugim dejala Lisa Doughten iz Holoconnec­ta, ki je prepričana, da bo njihova inovacija močno izboljšala kakovost življenja tako delodajalc­em kot zaposlenim in njihovim družinam.

» NAŠ IZDELEK JE ODLIČNA REŠITEV PREDVSEM ZA TISTE ŠEFE, KI POTREBUJEJ­O STIK Z ZAPOSLENIM­I, A JIH NE ŽELIJO OBREMENJEV­ATI Z DOLGIMI PREVOZI NA DELOVNO MESTO.

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Nekoč so bili hologrami videti vse prej kot realističn­o, a ni več tako.
FOTO: GETTY IMAGES Nekoč so bili hologrami videti vse prej kot realističn­o, a ni več tako.
 ?? FOTO: YOUTUBE ?? Prek kamere se naša podoba projicira v napravo, podobno omari.
FOTO: YOUTUBE Prek kamere se naša podoba projicira v napravo, podobno omari.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia