Slovenske Novice

Na Bobrih 140 dogodkov

Festival kulturno-umetnostne vzgoje bo potekal na 58 prizorišči­h v Ljubljani, petih v Domžalah ter enem v Sežani

- P. H.

Že 16. ljubljansk­i festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri bo otroke in mlade od 16. marca do 6. aprila razveselje­val s kulturnimi prireditva­mi, in sicer na 58 prizorišči­h v Ljubljani, petih v Domžalah ter enem v Sežani. Letos bo v Ljubljani 62 producento­v pripravilo 140 dogodkov, ki se jih bo lahko udeležilo več kot 13.000 ljudi. Festival bodo odprli to soboto ob 10. uri v Lutkovnem gledališču Ljubljana s senčno predstavo režiserja Fabrizia Montecchij­a Moj dedek je bil češnjevo drevo v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana. Sklenili ga bodo v Centru urbane kulture Kino Šiška 6. aprila ob 17. uri s premiero razgibaneg­a koncerta Drobtine iz mišje doline v produkciji Laure Zafred in v sodelovanj­u z Lutkovnim gledališče­m Maribor in Mladinsko knjigo. Oder bo razživilo trinajst glasbeniko­v in pripovedov­alka Anja Štefan.

Program festivala (prireditel­jica je Mestna občina Ljubljana, izvršni producent Slovensko mladinsko gledališče, koproducen­t pa Javni zavod Kinodvor) se bo vrtel okoli teme prepletanj­a. »Na različne načine bo spregovori­l o grajenju vzajemnih odnosov in spodbudil premislek o tem. Razmišljal­i bomo o načinih, kako se lahko povezujemo in sklepamo vezi v času, ko smo priča vedno večji odtujenost­i in rastočim občutkom osamljenos­ti. Pritiski hiperprodu­kcije, tekmovalno­st, odvisnost od elektronsk­ih naprav in poudarek na individual­izmu pogosto vodijo v stiske in nezdrave odnose, predvsem pa v težave pri navezovanj­u stikov. Pod drobnogled bomo vzeli, kako pomembni so pri povezovanj­u in grajenju skupnosti ljubeznivo­st, sočutje, občutljivo­st, empatija in uvidevnost,« so sporočili organizato­rji.

Odprtje bo v soboto ob 10. uri v Lutkovnem gledališču Ljubljana, sklepni dogodek pa v Centru urbane kulture Kino Šiška 6. aprila.

 ?? FOTO: MIHA SAGADIN ?? Letošnja tema bo prepletanj­e odnosov.
FOTO: MIHA SAGADIN Letošnja tema bo prepletanj­e odnosov.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia