Slovenske Novice

Prihodnost sveta je v naših rokah

Prerokbe se uresničijo, če se nič ne spremeni Zdaj smo na mestu izbire, po kateri poti bomo šli

-

GREGG BRADEN, raziskoval­ec kvantne fizike, pravi, da moramo na dogajanje v svetu pogledati širše, kajti tako znanost kot duhovna spoznanja dokazujejo, da smo vsi eno in vsi smo povezani. Ko torej goljufamo ali povzročamo trpljenje drugim, v resnici škodimo sebi.

Ker smo produkt svojega načina razmišljan­ja o sebi in svetu, ni vseeno, kakšen pogled na zgodovino nam podajajo odločevalc­i. »Ponovno poskušajo napisati zgodovino, in sicer z uveljavlja­njem naracije, ki oblikuje svet po njihovi volji in preprečuje, da bi potegnili lekcije iz preteklega trpljenja. Odvilo se je namreč že veliko groznih trenutkov, podobno kot danes, a o tem ne govorimo, ker želijo ljudje na položajih moči spremeniti našo zgodbo,« navaja. »Zdi se noro, da nekdo porablja energijo in življenjsk­o moč za kopičenje jedrskega orožja, a to se dogaja. Trenutno dogajanje prinaša intenzivno učenje o sebi, medtem ko je moč v rokah istih ljudi, ki upravljajo svet,« poudarja.

Ego je v človeški naravi, odvisno pa je, ali imajo države vodje, ki dovolijo, da njihov ego premaga pamet in splošno dobro za njihov narod. Obstaja namreč tudi možnost, da se vojne končajo po mirni poti, pravi. »Veliko prerokb, od gnostičnih do biblijskih, indijanski­h in majevskih, predvideva več vojn v naših življenjih, vse pa se sprašujejo, ali se res morajo zgoditi. Prerokbo namreč izreče posameznik, ki z intuicijo prodre globoko v niti prostora in časa ter pove nekaj o določenem prihodnjem datumu. Ključno pri tem je, da prihodnost gleda linearno, s točke, na kateri je trenutno, kar pomeni, da se prerokbe lahko uresničijo, samo če se nič ne spremeni od sedanjega trenutka do njihove uresničitv­e. Kar vidi, je zelo verjetno, a ljudje smo bitja izbire, in že majhen odmik je dovolj, da se prihodnost spremeni v drugo smer. O tem govorijo Hopiji na kamnu, ki napoveduje prihodnost človeštva z dvema variacijam­a dogodkov – po eni se ljudje postarajo, polja rodijo, rod se nadaljuje, druga možnost so obglavljen­i ljudje, ki niso povezani s sabo, na luknjasti poti, ki ne vodi nikamor. Nekateri pravijo, da smo zdaj na mestu izbire, po kateri poti bomo šli, drugi, da smo že prek te točke, a imamo vseeno možnost odločitve, tretji, da smo prek točke vrnitve, česar sam ne verjamem – zdaj bo le težje obrniti krmilo nazaj v pravo smer,« izpostavlj­a. Dodaja, da so tudi v Bibliji skrite napovedi, vkodirane v prvih pet knjig. Ko spremenimo črke v številke in jih vnesemo v računalniš­ke algoritme, odkrijemo zelo natančna sporočila – napoved druge svetovne vojne, katere države so bile vpletene, kdaj so vstopile v vojno, kateri voditelji so jih vodili, kako dolgo je trajala … Enako velja za prvo vojno, atentat na Kennedyja … »Toda tudi pri tem ne gre za predikcije, kajti ob vsakem namigu na atomsko uničenje, holokavst, pandemijo itd. sledi zapis, ali bomo to spremenili, torej imamo izbiro.« M. B. Z.

 ?? FOTO: INARIK/GETTY IMAGES ?? V Bibliji so skrite napovedi, vkodirane v prvih pet knjig.
FOTO: INARIK/GETTY IMAGES V Bibliji so skrite napovedi, vkodirane v prvih pet knjig.
 ?? FOTO: MARUT KHOBTAKHOB/GETTY IMAGES ?? Prerokbe niso vklesane v kamen, lahko jih spremenimo.
FOTO: MARUT KHOBTAKHOB/GETTY IMAGES Prerokbe niso vklesane v kamen, lahko jih spremenimo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia