Slovenske Novice

V bolečinah zaradi Novic

-

Eden od člankov v Slovenskih novicah o tem, da ga iščejo kot člana kavaškega klana, je Samardžijo tako razjezil, da je v Sloveniji najel odvetnika Nejca Ukmarja. Ta nam je poslal odškodnins­ki zahtevek, v katerem je zapisal, da klient od naše medijske hiše pričakuje 12.500 evrov. Odškodnino terja zaradi nepremožen­jske škode in posega v osebnostne pravice. Odločno je namreč zavračal, da bi bil član kavaškega klana, zmotil naj bi ga tudi naslov članka, da je mafijec. Zaradi Novic naj bi on in njegova družina preživljal­a hudo psihično stisko, počutil naj bi se razžaljene­ga in preživljal naj bi duševne bolečine. Seveda od odvetniške pisarne ni več glasu.

priskrbel državljans­tvo. Tožilca Dubravko Čampara in Ćazim Hasapić sta sodniku Mirsadu Striki povedala, da je Slovenija za njim razpisala tiralico, ampak ga Bosanci tej državi niso izročili. V naši državi naj bi bil po njunih podatkih že obsojen. Imata prav; pred dobrim desetletje­m se je znašel v rokah organov za odkrivanje storilcev kaznivih dejanj, ki so pod delovno kodo Očistimo Slovenijo razbili eno največjih slovenskih mafijskih združb za tihotaplje­nje drog. Na kranjskem sodišču je bil po priznanju krivde obsojen na dve leti in pol zapora. Po begu iz Slovenije naj bi torej v Bosni ustanovil svojo kriminalno skupino za pečanje s heroinom in kokainom, v kateri naj bi bili policistom znane osebe, ko so menda na begu. Samardžija naj bi drogo nabavljal v Sloveniji in jo dal tihotapiti v Bosno.

Tožilca sta opozorila na to, da so med aretacijo pri njem našli kar 80.000 evrov. »Samardžija ima tudi najdražje avtomobile v Bosni, čeprav ni zaposlen,« je zatrdil eden od predstavni­kov organov pregona in pripomnil, da ima Slovenec apartma na Jahorini. »Tudi ta mu bo odvzet,« je bil odločen.

Sledil je protinapad Slovenčeve odvetnice Duške

Bogojević, ki je kajpak glasno nasprotova­la uvedbi pripora za klienta. »Kje je ta silna droga, o kateri govori tožilstvo? Nesporna je tiralica iz Slovenije, ampak ta ni osnova za uvedbo pripora.« Sploh pa po njenih besedah pri Samardžiji »ni bila najdena velika količina denarja, ampak 1000 konvertibi­lnih mark«. Svoje je smel povedati tudi Samardžija. »Še sam sebe sem se ustrašil. Kot da to nisem jaz,« je pokomentir­al očitke tožilstva in med drugim zavrnil namige o tem, da naj bi grozil tudi nekemu policijske­mu inšpektorj­u in njegovi družini. Zadnja je bila sodnikova; ta je obrambi zabičal, da mora sodelovati s tožilstvom. Samardžiji je povedal: »Morda se zdaj ne prepoznate, ampak vse se bo izkazalo v nekaj mesecih. Ne moremo pa na enem naroku rešiti zadeve.« Slovencu je brez pomislekov odredil pripor iz vseh pripornih razlogov, ta ukrep mu je bil torej te dni podaljšan še za tri mesece.

EVROV naj bi imel ob aretaciji.

 ?? FOTO: TOŽILSTVO BOSNE IN HERCEGOVIN­E ?? Privedba Samardžije na tožilstvo
FOTO: TOŽILSTVO BOSNE IN HERCEGOVIN­E Privedba Samardžije na tožilstvo
 ?? ?? Bosanci so uradno objavili posnetek pripornega naroka za Samardžijo.
Bosanci so uradno objavili posnetek pripornega naroka za Samardžijo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia