Slovenske Novice

Pijana in še brez vozniškega dovoljenja

49-letni voznik povzročil nesrečo in napihal 2,8 promila Tudi dve desetletji starejši avtomobili­st je ostal brez vozila

- I. R.

VINICA, VELIKA LOKA, KOPER • Črnomaljsk­e policiste so v torek popoldne obvestili, da je v Dolenjem Suhorju pri Vinici voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevan­ja prednosti trčil v drugo vozilo in nato pobegnil s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so policisti kršitelja kmalu izsledili. Ugotovili so, da gre za 49-letnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholizi­ranosti so mu odredili preizkus in ugotovili, da ima v litru izdihanega zraka 1,36 miligrama alkohola (kar je 2,8 g/ kg oziroma promila). Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Vozniku v skladu z zakonom grozi denarna kazen v višini 2450 evrov ter izrek 21 kazenskih točk. Policisti so med kontrolo prometa na območju Velike Loke nekaj po 13. uri zaradi nezaneslji­ve vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila audi A4. Med postopkom so ugotovili, da 69-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,30 miligrama alkohola (0,62 promila). Tudi njemu so zasegli vozilo, zaradi kršitev cestnoprom­etnih predpisov so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

Zvečer so v Dilcah primorski policisti ustavili 64-letnega voznika osebnega avtomobila; preizkus alkoholizi­ranosti mu je pokazal 1,01 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka oziroma 2,1 promila. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog. Tega bo dobil tudi 45-letni avtomobili­st, ki so ga ustavili ob 22.15 na Šmarski cesti v Kopru. Napihal je 0,81 mg/l oziroma 1,69 promila alkohola.

 ?? FOTO: POLICIJA ?? Voznika sta napihala.
FOTO: POLICIJA Voznika sta napihala.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia