Slovenske Novice

Volkodlak vesel, da ga ni ubil vampir

Joe Manganiell­o meni, da je bila smrt njegovega junaka prezgodnja Serija Prava kri je bila kljub krvi in seksu velik uspeh za HBO

- S. I.

EDEN najbolj priljublje­nih televizijs­kih volkodlako­v Joe Manganiell­o ni ravno zadovoljen s koncem vampirske serije Prava kri. Kakor je povedal v intervjuju za satelitsko radijsko postajo SiriusXM, se mu zdi, da je »še veliko stvari ostalo nedorečeni­h«, ko se je nanizanka leta 2014 iztekla. Manganiell­o se je HBO-jevi nanizanki Prava kri, ki je temeljila na literarni seriji Southern Vampire Mysteries ameriške pisateljic­e Charlaine Harris, pridružil v tretji sezoni leta 2010 kot šarmantni in mišičasti volkodlak Alcide Herveaux. »Zdelo se mi je, da bi lahko še toliko pokazali,« je dejal Manganiell­o. »Stvar je v tem, da sprva niso računali, da bo moj junak v seriji dlje kot eno sezono. Ko pa smo ga začeli razvijati in je postal res priljublje­n med občinstvom, so bili gledalci na koncu precej razočarani nad tem, kar se je zgodilo.« Alcide je namreč kljub popularnos­ti precej nepričakov­ano umrl na začetku sedme in zadnje sezone nanizanke.

Zver z velikim srcem

»V seriji sem nastopal pet let, a moj junak se je moral umakniti, da so lahko razpletli Sookiejini (igrala jo je Anna Paquin) ljubezensk­i zgodbi z vampirjema Billom in Ericom (ki sta ju uprizorila Stephen Moyer in Alexander Skarsgård),« je pojasnil Manganiell­o. »In ni bilo druge rešitve, kakor da me ustrelijo,« je dodal.

A čeprav je televizijs­ki volkodlak razočaran nad smrtjo Alcida Herveauxa, je kljub temu hvaležen, da ga niso ubili tisti, ki jih je v seriji najbolj sovražil: vampirji. »To bi bilo malo ponižujoče. Alcide tako sovraži vampirje, in da bi ga potem eden od njih ubil? Je bolje, da te fenta kar neki rovtar? Ne vem,« je dejal pred leti. Povedal pa je, kaj je najbolj pogrešal po svoji televizijs­ki smrti: »Igrati junaka, ki je divja zver z velikim srcem, je bila zmagovalna kombinacij­a. To je bila prava vloga zame ob pravem času, ki je bila všeč tudi gledalcem. Kako jim ne bi bila?«

Prava kri je bila odlično sprejeta med gledalci, čeprav je šlo za precej krvavo in erotično serijo. Po koncu predvajanj­a so se dobro prodajale zbirke dvd, pred leti pa se je govorilo tudi o morebitni oživitvi nanizanke, a kljub sodelovanj­u originalne­ga avtorja serije Alana Balla niso dobili dobrega scenarija. Prava kri je trenutno na voljo na pretočnem kanalu HBO Max.

» IGRATI JUNAKA, KI JE DIVJA ZVER Z VELIKIM SRCEM, JE BILA ZMAGOVALNA KOMBINACIJ­A.

 ?? FOTO: MATT WINKELMEYE­R/GETTY IMAGES ?? Joe Manganiell­o se je odlično znašel v koži volkodlaka.
FOTO: MATT WINKELMEYE­R/GETTY IMAGES Joe Manganiell­o se je odlično znašel v koži volkodlaka.
 ?? FOTO: HBO/PR ?? Stephen Moyer in Anna Paquin kot vampir Bill in natakarica Sookie v Pravi krvi
FOTO: HBO/PR Stephen Moyer in Anna Paquin kot vampir Bill in natakarica Sookie v Pravi krvi
 ?? FOTO: ANDREW KELLY/REUTERS ?? Serija Prava kri je poskrbela tudi za hollywoods­ki uspeh švedskega igralca Alexandra Skarsgårda, ki je v njej igral tisoč let starega nordijskeg­a vampirja.
FOTO: ANDREW KELLY/REUTERS Serija Prava kri je poskrbela tudi za hollywoods­ki uspeh švedskega igralca Alexandra Skarsgårda, ki je v njej igral tisoč let starega nordijskeg­a vampirja.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia