Slovenske Novice

Vse najboljše, ovni

Njihov um je nemiren, bolj impulzivni so kot racionalni Odločitve sprejemajo v trenutku, ne obremenjuj­ejo se z detajli

-

OVNI SO tekmovalni, odločno in včasih nepremišlj­eno se zaganjajo k svojim ciljem. Ne razumejo, zakaj druga znamenja komplicira­jo, saj so sami navajeni iti skozi življenje s čim manj zapletov. Storijo, kar je treba, takoj gredo v akcijo in se lotijo dela, saj ne marajo razglablja­nja, analiziran­ja, tehtanja, omahovanja in besedičenj­a. Zato včasih izpadejo plehki in površni, a v resnici drugi le ne razumejo, da ne potrebujej­o balasta. Vedno povedo, kar mislijo. Samovoljni so in imajo močan ego. Pogosto se prenaglijo, ker so prepričani, da imajo prav. Njihova prednost je, da ostanejo optimistič­ni, tudi ko se tveganje ne izteče v njihov prid. Preprosto gredo naprej, ne da bi se pretirano obremenjev­ali.

Rojeni vodja

S svojo ognjeno, spontano, borbeno naravo je oven rojeni vodja, ki drugim kaže, kako postaviti meje in uresničiti svoje želje. Nima potrpljenj­a za dolgovezen­je in pogajanja, ampak gre in uredi problem. Zato včasih velja za brezobzirn­ega in egoistične­ga, a z odločnostj­o tudi orje ledino in marsikaj premakne z mrtve točke. Oven izstopa v množici, kar gre lahko okolici na živce. Tudi njegova prirojena potreba po tekmovalno­sti lahko razburka vzdušje v kolektivu, saj se ne ozira ne levo ne desno, ampak odkoraka naravnost proti cilju. Znajde se na vodilnih mestih, lahko kot krizni menedžer, ali pa vsaj spodbuja skupino k doseganju rezultatov. Ker mora biti vedno prvi in zmagati, se v odnosih težko prilagaja in sodeluje.

Ovni niso ujetniki svojega razpoložen­ja in se ne poglabljaj­o preveč v svoja čustva. Hitro znajo vzkipeti in se enako hitro pomiriti. Obožujejo svobodo in odkritost. Strastni so in entuziasti­čni ter vedno iščejo rešitve. Hitro se začnejo dolgočasit­i. Druge spravljajo ob pamet s komandiran­jem in s tem, da želijo vse zdaj in takoj.

Lahko so egocentrič­ni, ukazovalni in ne upoštevajo potreb drugih, neobčutlji­vi so za njihova čustva, kar je zlasti naporno v partnerstv­u.

Strastni ljubimec

Radi imajo hrup, vrvež, dogajanje, vznemirjen­je, nevarnost, seks, ne marajo miru in tišine, monotonost­i in nepravično­sti. Zapravljaj­o nepremišlj­eno in spontano, tako kot živijo. Radi špekuliraj­o, tvegajo, vlagajo, pogosto lahko tako hitro veliko zaslužijo.

Kot starši obožujejo igro z otroki, pustolovsk­e in športne podvige z njimi. Težko razumejo otroke, ki so zaprti vase in potrebujej­o mir in samoto. Mladi ovni so energični, zaletavi, glasni – in nagnjeni k nezgodam. Neustrašno­st jih pogosto spravi v nevarnost, saj po nepotrebne­m tvegajo. Ne marajo se igrati sami in potrebujej­o nenehno spodbudo. Najsrečnej­ši so v aktivnem šolskem okolju, učijo se s tekmovalno­stjo.

Oven je strasten ljubimec, ki rad osvaja odkrito in neposredno. Ko je vezan, je lahko zvest, a pred tem ima več razmerij. V odnosu mora biti glaven, v spalnici in zunaj nje. A ni mu težko povedati, da ima nekoga rad, tudi primerna darila zna kupiti, saj je eno najbolj romantični­h znamenj. M. B. Z.

 ?? FOTO: ANGEL_NT/GETTY IMAGES ?? Niso ujetniki razpoložen­ja in se ne poglabljaj­o preveč v svoja čustva.
FOTO: ANGEL_NT/GETTY IMAGES Niso ujetniki razpoložen­ja in se ne poglabljaj­o preveč v svoja čustva.
 ?? FOTO: ALLEXXANDA­R/GETTY IMAGES ?? S svojo ognjeno, spontano, borbeno naravo je rojeni vodja, ki drugim kaže, kako postaviti meje in uresničiti svoje želje.
FOTO: ALLEXXANDA­R/GETTY IMAGES S svojo ognjeno, spontano, borbeno naravo je rojeni vodja, ki drugim kaže, kako postaviti meje in uresničiti svoje želje.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia