Slovenske Novice

Obdobje mrkov in Lunin mrk

Če se povezuje z napornejši­mi planeti, bo več izzivov Če z mehkejšimi, so lahko spremembe, ki jih prinaša, prijetne

- MIHAELA MALEČKAR

VSTOPAMO v obdobje mrkov, treba je pripeti pasove, saj bo življenje malo bolj turbulentn­o. Čas mrkov je čas sprememb. Včasih čisto nepričakov­anih. Reči, da so mrki znanilci težav, ni res. Isti mrk lahko nekaterim prinese odlične spremembe, drugim težave, tretjim nič - odvisno od tega, kako se veže na rojstno karto.

Lunin mrk prinese spremembe, ki imajo vzroke v preteklost­i, Sončev priložnost za razvoj in rast, a pogosto na temelju nekega rušenja - najprej nekaj odstrani, da bi nam nekaj dal.

Tokratni Lunin mrk se bo dovršil 24. 3., ob 8. uri, na 5. stopinji tehtnice. V naših krajih pride v 6. hišo, tako nakazuje spremembe, vezane na zdravstvo. Poudarjena 12. hiša še dodatno poudari to temo. Ker mrk deluje, še preden se dovrši, lahko tudi zdravstven­o stavko povežemo z omenjenim vplivom. Ascendent karte Luninega mrka je na zvezdi Algol, tako bo vsaj malo tudi turbulenc, jeze, primitivno­sti. V karti mrka se izpostavi Mars

Janeza Janše, tako se ponovno lahko sproži bitka in pride v ospredje dogajanja. Pluton v 10. hiši kaže pritisk na vlado in nujnost, da se tam kaj spremeni. Toda Pluton nima zoprnih aspektov, tako pritiski ne odnesejo vlade, a se zaradi njih prebudi. Mrk se s sekstilom veže na Merkur predsednik­a vlade Roberta

Goloba, tako se prebudi njegova pogajalska nota in se premaknejo naprej stvari, vezane na zdravstvo. Za vsak slučaj sem pogledala še progresije predsednik­a vlade – Sonce ima že v ovnu, Luna avgusta pride v trigon z njim, tako se bo do takrat bolj stabilno postavil in ne bo več toliko zmešnjav in kaosa kot v preteklost­i.

Pri karti države je izpostavlj­en Saturn, nekoliko manj kot pri drugih mrkih, to kaže, da je čas za stabilizac­ijo, proces do tega pa ni videti enostaven.

Da bi izvedeli, kaj nam bo tokratni mrk prinesel, je treba pogledati, v katero našo hišo bo prišel, v katere res ozke aspekte. Če se povezuje z napornejši­mi planeti, bo več izzivov, če z mehkejšimi, so spremembe, ki jih prinaša, lahko prav prijetne.

 ?? FOTO: M-GUCCI/GETTY IMAGES ?? Mrk lahko prinese težave, a tudi kaj lepega.
FOTO: M-GUCCI/GETTY IMAGES Mrk lahko prinese težave, a tudi kaj lepega.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia