Slovenske Novice

Dev Patel prvič tudi kot režiser

Zgodba o maščevanju se dogaja v fiktivnem indijskem mestu Scenarij za film Monkey Man je nastajal okoli dvanajst let

-

BRITANSKI igralec Dev Patel se bo filmski javnosti prvič predstavil kot režiser. Njegov akcijski triler Monkey Man: Krvavo maščevanje, ki ga je tudi produciral, sodeloval pri pisanju scenarija in v njem nastopil kot igralec, se bo po svetu začel predvajati 3. aprila, pri nas pa dan pozneje. Zgodba o maščevanju se dogaja v izmišljene­m indijskem mestu, navdihnilo pa jo je hindujsko božanstvo

» ŽELEL SEM POSNETI AKCIONER Z ELEMENTI BOLLYWOODA.

Hanuman, ki se pojavlja v podobi opice in simbolizir­a moč in pogum. Patelov junak, ki je znan le kot Kid, se vsako noč z masko gorile krvavo in surovo bori v podzemnih klubih, da bi si zagotovil preživetje. Po mnogih letih potlačeneg­a besa njegove otroške travme prekipijo in sprožijo eksplozivn­o akcijo maščevanja proti ljudem, ki so mu uničili življenje in ki zatirajo revne in nemočne. Mimogrede, filma se je prijela oznaka John Wick v Mumbaju.

Zahtevno snemanje

Scenarij je nastajal kakih dvanajst let, je povedal 33-letni Dev Patel. Ko so ga vendarle začeli snemati v Indiji, je prišla pandemija covida-19 in produkcija je zastala. Snemanje so nato nadaljeval­i v Indoneziji. »Vse skupaj je bilo zelo kaotično. Dan preprosto ni imel dovolj ur, da bi lahko vse postorili,« je dejal igralec in režiser na premieri v Londonu. »Meje so se zapirale, tako da je na koncu pred kamero nastopila kar celotna snemalna ekipa, od kostumogra­fa prek lučkarja do snemalca. Sproti smo se prilagajal­i razmeram,« je povedal Patel.

Dev Patel, ki je zaslovel s svetovno uspešnico Dannyja Boyla Revni milijonar, za vlogo v filmu Lev: Dolga pot domov pa je bil nominiran za oskarja, je povedal, da je hotel posneti film, v katerem bi združil svoje filmske vplive in zgodbe iz odraščanja,

Na snemanju si je zlomil nogo in roko ter natrgal vezi v rami.

hkrati pa bi v zgodbo vpletel tudi kritiko sodobne družbe. »Obožujem akcijske filme. Hotel sem posneti akcioner z elementi Bollywooda, ki je zaznamoval moje otroštvo. Fasciniral­a me je tudi hindujska mitologija, ki mi jo je predstavlj­al dedek, tako da sem jo hotel postaviti v socialni kontekst sodobnega časa. Film je v bistvu nekakšen trojanski konj,« je pojasnil Patel. Snemanje akcionerja je pustilo posledice tudi na Patelovem telesu. »Zlomil sem si nogo in roko, natrgal vezi v rami in imel še nekaj manjših poškodb. A vse to je del filma,« je povedal Patel in dodal, da je snemalna ekipa dala narediti majice s podobo vijaka, s katerim so mu utrdili zlomljeno roko. »Hoteli so poudariti, da je to vijak, ki je držal skupaj celotno produkcijo,« je dejal talentiran­i Britanec z indijskimi koreninami.

 ?? FOTO: UNIVERSAL/PR ?? Dev Patel v filmu igra Kida, ki se bori v podzemnih klubih, nato pa se poda na krvavo maščevanje.
FOTO: UNIVERSAL/PR Dev Patel v filmu igra Kida, ki se bori v podzemnih klubih, nato pa se poda na krvavo maščevanje.
 ?? FOTO: MARK BLINCH/REUTERS ?? Dev Patel je v svojem novem filmu glavni igralec, režiser, koscenaris­t in producent.
FOTO: MARK BLINCH/REUTERS Dev Patel je v svojem novem filmu glavni igralec, režiser, koscenaris­t in producent.
 ?? FOTO: WENN/WB/PR ?? Zaslovel je leta 2008 z Revnim milijonarj­em.
FOTO: WENN/WB/PR Zaslovel je leta 2008 z Revnim milijonarj­em.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia